Top50 2023

Prvi Google-ov preklopni telefon možda će se zvati Pixel Notepad

Izvor blizak Google-u, nezvanično navodi da bi prvi preklopni telefon ove kompanije mogao da se zove Pixel Notepad (a ne Pixel Fold), kao i da će njegova cena biti niža nego što mnogi očekuju. Prve generacije preklopnih telefona koštale su oko 2.000 dolara, a recimo, Galaxy Z Fold 3 košta 1.800 dolara. To znači da bi Pixel Notepad mogao da ima cenu koja će biti negde oko 1.500 – 1.600 dolara, što je iznenađujuće niska cena. Međutim, treba uzeti u obzir da je tržište preklopnih telefona već donekle formirano i da je za ozbiljniji prodor na njega neophodno nekako „motivisati“ potencijalne kupce, a agresivna cenovna politika je najbolji put za to.

pixel notepad

Isti izvor pominje i da će Pixel Notepad u početku biti dostupan samo na američkom tržištu, a da će pojavljivanje na drugim tržištima kasniti nekoliko meseci. Slična situacija bila je sa Pixel 4a telefonom, koji je 2020. godine bio prvo predstavljen u SAD-u, a tek nakon mesec dana u ostatku sveta (s tim, što će ovde razmak najverovatnije biti duži).

Pročitajte i:  Google ratuje protiv blokatora reklama

Što se tiče tehničkih detalja o ovom telefonu, nema ih mnogo. Za sada se pominju informacije da će biti zasnovan na Google Tensor čipu, kao i da će imati manje nešto lošiji sistem kamera od Pixel 6 telefona.

Izvor: 9to5Google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,