BIZIT plus

Prvi telefon sa senzorom za otisak prsta ispod ekrana na CES 2018

Kompanija Synaptics najavila je optički senzor za otisak prsta još krajem 2016. godine, a unapređena verzija predstavljena je 12. decembra, te bi, u teoriji, trebalo da očitava otisak kada se prst prisloni na površinu OLED displeja. Tom prilikom je najavljeno i da će proizvođač Tier 1 prvi telefon sa ovom tehnologijom predstaviti na sajmu CES 2018.

PCPress.rs Image

Clear ID FS9500 senzor radi samo u sklopu OLED ekrana, a kada se aktivira, koristi panel kako bi osvetlio otisak, te potom obrađuje snopove svetlosti. Synaptics tvrdi da senzor može da radi ispod slojeva komponenti debljine do 1,5mm, uključujući i zaštitu za ekran, stakleni sloj, te OLED displej. Iz kompanije obećavaju istu sigurnosnu zaštitu kao kod FS9100 senzora otiska prsta, koji može da se nađe u brojnim premijum telefonima, uključujući i Galaxy S8 modele.

PCPress.rs Image

Mnogi očekuju da bi Samsung Galaxy S9 mogao biti prvi telefon sa senzorom otiska prsta u okviru displeja, ali, budući da je već objavljeno da ovaj telefon neće biti predstavljen tokom CES-a, očekivanja su sada usmerena na Vivo i Qualcomm, koji su ranije najavili svoj prototip telefona koji uključuje ovu tehnologiju.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Čuda sa CES-a

PCPress.rs Image

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari: