ERP 2024

Punjači mobilnih telefona – veoma osetljiva tema za Evropljane

Pametni telefoni, a posebno njihove baterije koje nam pomažu da ispunimo svakodnevne obaveze, postali su jedna od glavnih potreba današnjeg društva. Tako je najnovije istraživanje koje je Samsung sproveo u saradnji sa nezavisnom istraživačkom agencijom Atomik Research pokazalo da bi čak 35 odsto Evropljana umesto novca, pre izabralo punjač za telefon.

PCPress.rs Image

Istraživanje je sprovedeno na 6.519 osoba starijih od 18 godina u sedam evropskih zemalja (Velika Britanija, Italija, Španija, Nemačka, Mađarska, Češka i Slovačka). Rezultati su pokazali da je pozajmica punjača ili eksterne baterije izuzetno važan postupak u savremenom svetu, te da predstavlja povezivanje na ličnom nivou. Tome u prilog govori čak 62 odsto ispitanika, koji su izjavili da bi nepoznatoj osobi kupili kafu u zamenu za punjač. Osim toga, istraživanje je pokazalo da je spremnost na deljenje baterije pokazatelj koliko vam je stalo do druge osobe. Na primer, 14 odsto učesnika u ispitivanju su se izjasnili da bi najteže podelili punjač sa strancima, među kojima tek 21 odsto ljudi između 18 i 34 godine, dok bi ovo najlakše palo starijima od 55 godina (36 odsto).

Pročitajte i:  Huawei najavljuje lansiranje novog pametnog telefona

PCPress.rs Image

Kancelarija je mesto gde je najteže pozajmiti punjač, pa čak 41 odsto ispitanika smatra da se najiritantnije pitanje na radnom mestu tiče pozajmice telefona ili punjača. Sa kolegama bi ovaj uređaj podelilo 39 odsto ispitanih, dok bi ga članovima porodice ustupilo 72 odsto njih. Prijatelju ili partneru bi punjač pozajmilo 62 procenta ispitanih.

PCPress.rs Image

Samsung Galaxy S10 PowerShare tehnologija omogućava korisnicima bežično deljenje baterije telefona sa drugim kompatibilnim uređajima, što ujedno olakšava i povezivanje sa ljudima oko nas. Trećina ispitanika lagala bi o procentu baterije na mobilnom telefonu kako bi izbegla pozajmicu ovog uređaja, što govori o tome da punjač definitivno ne delimo olako i sa bilo kim.

Facebook komentari: