Quadro GV100 – najmoćniji profesionalni GPU do sada

Izvršni direktor kompanije NVIDIA, Jensen Huang, predstavio je proizvod o kojem se govori kao o najnaprednijem profesionalnom GPU-u do sadaQuadro GV100.

PCPress.rs Image

Novi GPU se zasniva na Volta arhitekturi, te 5.120 CUDA jezgara, što ga čini najmoćnijom profesionalnom grafičkom kartom, pa prevazilazi sve dosadašnje slične proizvode kompanije NVDIA. Quadro GV100 GPU je kreiran da bi obavljao različite zadatke – od mašinskog učenja do HPC-a (High-performance computing), a ujedno predstavlja i jedinu grafičku kartu koja može da se uhvati u koštac sa nedavno najavljenim RTX paketom, koji je sveti gral foto-realizma, budući da zamenjuje tehnike za renderovanje koje su korišćene do sada, te umesto njih koristi realistične optičke kalkulacije koje podražavaju način na koji se svetlost ponaša u realnom svetu.

Novi GPU tako ima 5.120 CUDA jezgara, zajedno sa 32GB HBM2 memorije i do 7,4 TFLOPS-a snage za double-precision renderovanje, potom 14,8 TFLOP-Sa za single-precision, 29,6 TFLOPS-a za half-precision i 118,5 TFLOPS-a za deep learning preko Tensor jezgara, te radi na 1450 MHz boost taktu. HBM2 memorija nudi 1,7 Gbps na 4096-bitnoj magistrali, a TDP GPU-a iznosi 250 W. Nova grafička karta podržava i dual NVIDIA NVLink operacije, a korisnicima omogućava da uživaju u naprednom interfejsu, prenosu podataka sa niskom latencijom, daljinskom pristupu memoriji, te mnogim drugim pogodnostima.

Pročitajte i:  Stižu video igre u kojima će AI generisati svaki piksel

Izvor: Tech Power Up

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,