Continental u Srbiji deluje protivzakonito

Član Vojvodina ICT klastera, Nenad Milanović, vlasnik IT firme Coing iz Novog Sada, obavestio je upravu međunarodne kompanije Continental Automotive da lokalni menadžment ove kompanije u Srbiji deluje protivzakonito. Naime, vest o tome da će nemačka firma od države dobiti subvenciju od 9,5 miliona evra  je izazvala nezadovoljstvo među predstavnicima domaće IT industrije.

PCPress.rs Image

Obrativši se Odeljenju za prijavu sumnji na korupciju u Continental Automotive, Milanović je upravu obavestio o nameri Vlade Srbije da ovoj kompaniji obezbedi državnu subvenciju u iznosu od 9,5 miliona evra, kao i da je to potez koji direktno podriva domaće IT kompanije i da je mimo svih propisa o zaštiti konkurencije koji važe u Evropskoj uniji, ali i u Srbiji.

„Obratio sam se direktno upravi Continental Automotive, jer treba da znaju da je njihov lokalni menadžment na putu da prekrši pozitivno pravo zemlje u kojoj posluje. Očekujem njihovu reakciju”, rekao je Nenad Milanović. I Vojvodina ICT klaster će se, u ime svog članstva, takođe zvanično obratiti upravi Continental Automotive iz Nemačke i obavestiti ih o nelegalnom delovanju ove kompanije u Srbiji. „Domaća IT industrija je zaposlila sve programere, nema onih koji su na birou. Mi se ne bojimo konkurencije, naprotiv. Neka stranci ponude bolje uslove rada i višu platu pa ćemo se i mi boriti da nudimo više. Ali, ne tako što će neko, u ovom slučaju strana kompanija, dobiti pomoć od države za to”, dodao je Milanović.

Pročitajte i:  Japan odobrio dodatnih 3,9 milijardi dolara za subvenciju za firmu čipova

Izvor: Danas

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,