ASUS ROG Flow

Continental u Srbiji deluje protivzakonito

Član Vojvodina ICT klastera, Nenad Milanović, vlasnik IT firme Coing iz Novog Sada, obavestio je upravu međunarodne kompanije Continental Automotive da lokalni menadžment ove kompanije u Srbiji deluje protivzakonito. Naime, vest o tome da će nemačka firma od države dobiti subvenciju od 9,5 miliona evra  je izazvala nezadovoljstvo među predstavnicima domaće IT industrije.

Obrativši se Odeljenju za prijavu sumnji na korupciju u Continental Automotive, Milanović je upravu obavestio o nameri Vlade Srbije da ovoj kompaniji obezbedi državnu subvenciju u iznosu od 9,5 miliona evra, kao i da je to potez koji direktno podriva domaće IT kompanije i da je mimo svih propisa o zaštiti konkurencije koji važe u Evropskoj uniji, ali i u Srbiji.

„Obratio sam se direktno upravi Continental Automotive, jer treba da znaju da je njihov lokalni menadžment na putu da prekrši pozitivno pravo zemlje u kojoj posluje. Očekujem njihovu reakciju”, rekao je Nenad Milanović. I Vojvodina ICT klaster će se, u ime svog članstva, takođe zvanično obratiti upravi Continental Automotive iz Nemačke i obavestiti ih o nelegalnom delovanju ove kompanije u Srbiji. „Domaća IT industrija je zaposlila sve programere, nema onih koji su na birou. Mi se ne bojimo konkurencije, naprotiv. Neka stranci ponude bolje uslove rada i višu platu pa ćemo se i mi boriti da nudimo više. Ali, ne tako što će neko, u ovom slučaju strana kompanija, dobiti pomoć od države za to”, dodao je Milanović.

Pročitajte i:  Netflix predstavio "Fast Laughs" opciju koja je konkurent TikTok-u

Izvor: Danas

Facebook komentari:
HR specijalno izdanje

Tagovi: , , , , , , ,