Top50 Glas publike

Qualcomm dobio odobrenje za prodaju 4G čipova Huawei-ju

SAD je napravila izuzetak kada su u pitanju sankcije protiv Huawei-ja, koje se tiču kupovine američke tehnologije čipova. Naime, Qualcomm je potvrdio da je dobio dozvolu od američke Vlade da proda 4G čipove ovoj kineskoj kompaniji. Nije poznato koji tačno čipovi će moći da se prodaju, ali je jasno da se radi o nešto starijoj tehnologiji koja nema ugrađenu podršku za 5G.

PCPress.rs Image

Do uvođenja trgovinskih sankcija, Huawei je koristio sopstvene Kirin čipove za premium klasu telefona, dok su se u budžetskim modelima nalazili Qualcomm Snapdragon čipovi. Očigledno je da je Qualcomm zatražio odobrenje da nastavi sa prodajom tih čipova Huawei-ju, ne zbog toga da bi pomogao kineskoj kompaniji, već da bi održao sopstveni profit, jer je Huawei jedan od njihovih najvećih kupaca.

Uprkos dobrim rezultatima u protekloj godini, Huawei ipak ima problema kada su mobilni telefoni u pitanju. Sa ograničenim pristupom američkim čipovima i nedovoljnoj proizvodnji sopstvenih čipova, očekuje se da će kompanija morati da smanji broj svojih telefona u budućnosti, pa čak se (nezvanično) priča i o prodaji Honor brenda. Ako Qualcomm nastavi sa prodajom čipova, možda će se taj biznis donekle oporaviti, ali definitivno će se u narednom periodu osećati neke posledice

Pročitajte i:  Kina gradi prvog digitalnog blizanca na svetu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,