PC Press Studio

Qualcomm i Google investiraju u HMD

HMD Global, kompanija koja stoji iza Nokia pametnih telefona, je objavio podatke o novoj seriji investicija. Na spisku velikih imena koja su zajedno investirala u ovaj brend su Qualcomm i Google, što je posebno interesantno u svetlu velikog sukoba SAD i Kine, koji se reflektuje i na tržište mobilnih telefona.

PCPress.rs Image

Velika investicija

Ukupan iznos koji je investiran u kompaniju HMD iznosi 230 miliona dolara. HMD je naveo da su među onima koji su investirali Google i Qualcomm, ali nije objavio imena svih investitora. Ipak, i ovakav spisak je dovoljan da nasluti da će se nastaviti s razvojem Nokia brenda u budućnosti, koji će se oslanjati na Qualcomm hardver i Google softver.

HMD Global navodi da će investicija biti iskorišćena da se ubrza rast u sferi 5G tehnologija, te da će na tržište izbaciti više 5G telefona, te da će to pomoći da Nokia telefoni dopru do više svetskih tržišta. Osim toga, ova investicija je jasan signal da u svetlu pritisaka na Huawei, Google ne želi da dozvoli da drugi brendovi ostanu prepušteni sami sebi. Štaviše, ovo bi mogao biti signal da Google želi da podstakne rast Nokia brenda.

Pročitajte i:  Google početkom sledeće godine prelazi na novi sistem praćenja aktivnosti korisnika

Očekuje se da će HMD Global zadržati prisustvo u Evropi, uključujući i data centar u Finskoj. HMD Global je za sada uspeo da izbegne unakrsnu paljbu koja se odvija na relaciji SAD i Kine, te se očekuje da će tako nastaviti i u budućnosti.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,