Qualcomm i Pokémon Go kreatori prave AR naočare

Nisu čipovi jedino što je Qualcomm objavio na svom Snapdragon Tech Summit-u. Takođe, objavio je i svoje partnerstvo sa kompanijom Niantic. Proizvođač čipova i kreator Pokemon Go igre za mobilne telefone udružili su se kako bi napravili AR naočare za proširenu realnost.

PCPress.rs Image

Iz ovog partnerstva trebalo bi da nastane hardver, softver i cela usluga iz oblaka koju će koristiti za svoje naočare za proširenu realnost. Iza višegodišnje saradnje stoji namera da se ubrza razvoj naočara i softvera za naočarte iako još uvek nije poznato kada će taj proizvod biti predstavljen javnosti.  Taj projekat će biti u potpunosti optimizovan za Qualcomm-ovu XR2 platformu, za koju kompanija kaže da je prvi sistem za proširenu realnost koji će podržavati 5G mrežu i prvi koji će moći da pruži pregled u 360 stepeni i 8K rezoluciji. To će pomoći Qualcommu da na najbolji način iskoristi mogućnosti svojih AR naočara i XR2 platforme.

Kao dodatak, sve će to funkcionisati u Niantikovoj Real World platformi, AR tehnologiji koja stoji iza Pokemon Go igre i Harry Potter: Wizards Unite. Na taj način ovaj developer moći će da u potpunosti podesi svoj softver za XR2. Niantic CTO Phil Keslin, rekao je u toku konferencije da, kada optimizovanje XR2 platforme bude gotovo, biće dostupno svima u Niantic Creator Program-u koji će biti predstavljen u 2020. godini.

Pročitajte i:  Jedina AR tehnologija za asistenciju na košarkaškom terenu, dolazi iz Srbije

Izvor: engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,