Data centri 2024

Qualcomm i Samsung proširili partnerstvo o uzajamnom licenciranju

Qualcomm je 1. februara, preko saopštenja za medije, obavestio javnost da proširuje partnerstvo sa kompanijom Samsung, te su dve kompanije potpisale višegodišnji strateški sporazum, koji se odnosi na različite tehnološke oblasti, te veliki broj mobilnih uređaja.

PCPress.rs Image

Izvršni direktor kompanije Qualcomm, Steve Mollenkopf, izjavio je u saopštenju da saradnja sa Samsung-om traje već nekoliko godina, te da će se ovim sporazumom produbiti, a Qualcomm će ostati ključni snabdevač kada je Samsung u pitanju. Ugovor pokriva i pametne telefone, poput novog Galaxy modela, te drugu infrastrukturnu opremu. Samsung bi, sa druge strane, trebalo da povuče svoje intervencije kada je u pitanju tužba Korejske komisije za trgovinu protiv kompanije Qualcomm, a za zloupotrebu položaja na tržištu.

Iako kompanije nisu objavile više detalja o budućoj saradnji, izvori tvrde da će raditi na implementaciji 5G mreže, a dogovor je potpisan samo nedelju dana pošto je Qualcomm sklopio dve milijarde vredan ugovor o kupovini komponenti od šest kineskih kompanija, uključujući Oppo, Vivo, Xiaomi i Lenovo.

Izvor: GSM Arena

Pogledajte i: Hanwha video nadzor solucije – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
Pročitajte i:  Samsung zvanično započinje olimpijsku i paraolimpijsku kampanju u konačnom odbrojavanju do Pariza 2024.
SBB

Tagovi: , , , , , , ,