Qualcomm najavio Snapdragon 855 sa 3D Sonic senzorom

Qualcomm je i zvanično najavio čipset sledeće generacije – Snapdragon 855, ali se o novom proizvodu nije mnogo reklo, te je pažnja bila na imenu koje je nešto drugačije od onog koje se očekivalo – Snapdragon 8150.

PCPress.rs Image

Jasno je da kompanija očekuje solidne prihode od novog proizvoda, te je kao njegova najveća prednost istaknut napredniji AI Engine, koji obećava do tri puta bolje performanse, te prvi put nudi Computer Vision ISP, koji bi trebalo da utiče na snimanje fotografija i video sadržaja. Još jedna velika opcija je i Snapdragon Elite Gaming, te Qualcomm ne krije da je svestan toga da gejming nudi veliko tržište i da gejming telefoni postaju sve popularniji. Na kraju je najavljeni i novi 3D Sonic Sensor – prvi ultrasonični senzor za otisak prsta koji se nalazi ispod displeja i može da očita otisak prsta čak i kada su dlanovi vlažni, ili kada su prekriveni nekom drugom supstancom.

Snapdragon 855 je podržan 7nm procesom, što je najavljeno još u avgustu, a tu je i 5G podrška koja je moguća zahvaljujući Snapdragon 855 modemu.

Pročitajte i:  Intel će praviti čipove za Qualcomm i Amazon

Izvor: Neowin

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,