BIZIT plus

Qualcomm najavio treću generaciju Snapdragon 7 čipova

Qualcomm je upravo predstavio najnoviji mobilni čipset koji će se pridružiti svojoj armadi, Snapdragon 7 Gen 3. Očigledno, ovo je osveženje Snapdragona 7 Gen 2 srednjeg opsega i donosi neke nove funkcije na sto. Dugo smo znali da će Qualcomm čipovi uskoro dobiti integraciju AI na uređaju, a Snapdragon 7 Gen 3 nije izuzetak.

PCPress.rs Image

AI integracija je tu, videćemo kako će raditi u praksi

Čini se da je skoro svaki aspekt ovog čipa dizajniran imajući na umu veštačku inteligenciju, a Qualcomm kaže da komponente „isporučuju sveobuhvatni napredak kako bi zapalili AI na uređaju“. Ovo bi trebalo značajno da ubrza generativne AI aplikacije, sa reklamiranim referentnim vrednostima od samo jedne sekunde za kreiranje slika stabilne difuzije iz tekstualnog upita.

Naravno, mobilni CPU je više od AI, uprkos tome u šta marketing želi da verujete, a 7 Gen 3 deluje moćno za čipset srednjeg ranga. Može da se pohvali vršnom brzinom CPU-a od 2,63 GHz, 50% većim performansama GPU-a u poređenju sa prethodnom generacijom i „neverovatnom efikasnošću energije“ koja bi trebalo da ublaži opterećenje baterije vašeg telefona. Qualcomm se takođe može pohvaliti da će Snapdragon 7 Gen 3 pomoći u otključavanju „izvanrednih mogućnosti kamere“ i omogućiti veću integraciju 5G.

Pročitajte i:  Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 lansiran, stiže na telefone kompanija Realme, Xiaomi, Honor

Mobilni čipsetovi su dobri koliko i telefoni koje pokreću, tako da je Qualcomm najavio partnerstvo sa OEM proizvođačima kao što su Honor i Vive. Kompanija kaže da će kasnije ovog meseca biti objavljena najava o zvaničnom predstavljanju prvog pametnog telefona koji koristi Snapdragon 7 Gen 3. Možda će se pojaviti u upravo najavljenom Honor Magic 6, koji takođe ima ugrađeni LLM.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: