ePlaneta

Qualcomm najavio tri nova Snapdragon procesora za Gaming konzole

Qualcomm je predstavio tri nova ARM procesora iz G serije CPU-ova optimizovanih za gaming. U pitanju su Snapdragon G1 Gen 1, G2 Gen1 i G3x Gen 2, koji su namenjeni za prenosne gaming konzole.

PCPress.rs Image

Snapdragon G1 Gen 1 je najslabiji od pomenutih čipova, ali se očekuje da će biti veoma popularan. Qualcomm navodi da je namenjen za cloud gaming, a sastoji se od Adreno A11 GPU-a i 8 Kryo CPU jezgara, odabranih tako da budu energetski štedljivi. Ovaj CPU je sposoban da u realnom vremenu dekodira video sa udaljenih gaming sesija i ne zahteva aktivno hlađenje.

Snapdragon G2 Gen 1 je srednji čip po performansama i sastoji se od Adreno A21 GPU-a i 8 Kryo CPU jezgara (Qualcomm nije dao detalje o njima). Ovaj čip bi trebao da bude idealan za mobilni gaming, sa dobrim balansom između performansi i efikasnosti. On podržava Wi-Fi 6E konekciju, kao i HD displeje do 144 Hz.

G3x Gen 2 je naslednik Gen3x Gen 1 čipa koji je predstavljen 2021. godine. Qualcom je sarađivao sa Razer-om, kako bi napravili referentni uređaj za ovaj čipset. Taj uređaj poseduje 6.8“ 1080p OLED ekran i 12 GB RAM-a, a poseduje i aktivno hlađenje koje obezbeđuje efikasno održavanje niske temperature.

Pročitajte i:  Komentar: Reset PC industrije

Nijedan od ovih čipova još uvek nije na tržištu, ali Qualcomm navodi da je već u pripremi nekoliko konzola u kojima će se oni naći, pa verovatno nećemo morati još mnogo da čekamo na taj trenutak.

Izvor: ExtremeTech

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,