Qualcomm osvežava Snapdragon 7c čip za PC i Chromebook računare

Krajem 2019. godine Qualcomm je predstavio Snapdragon 8c i 7c, par pristupačnih čipova za Windows 10 i Chromebook računare. Sada je došlo vreme da se jedan od njih (7c) unapredi. Snapdragon 7c Gen 2 zasniva sa na Kyro CPU-u koji može da radi na brzinama do 2.55 GHz. Kompanija tvrdi da ovaj novi čip obezbeđuje 10 procenata bolje performanse od konkurentskih platformi, kao i do duplo veću autonomiju tokom rada na bateriji.

snapdragon

Osim što je brži, 7c Gen 2 je suštinski skoro identičan Qualcomm-ovom čipu iz 2019. godine. Poseduje Adreno 618 GPU i Snapdragon X15 LTE modem. Kao i njegov prethodnik, i ovaj čip je dizajniran prvenstveno za računare u edukativnom sektoru, kao i za korisnike koji brinu o svom budžetu. Prema Qualcomm-u, prvi laptop sa Snapdragon 7c Gen 2 čipom biće dostupan tokom leta, a proizvođač je Lenovo.

Novi čip nije jedina stvar koju je Qualcomm objavio tom prilikom. U saradnji sa Microsoft-om, kompanija je napravila Snapdragon Developer Kit za Windows 10. Za sada se ne zna mnogo detalja o njemu, ali je Qualcomm obećao da će više informacija objaviti na Microsoft Build Developer online konferenciji, koja je počela danas, a traje d o27. maja.

Pročitajte i:  Komentar: Reset PC industrije

Izvor: Engadget

Facebook komentari: