“Računar je postao consumer proizvod”

U sredu, 14. novembra, u Beogradu je održana ovogodišnja Intel Channel konferencija.

PCPress.rs ImagePored kompanije organizatora, Intel Channel Conference 2012 imao je u svojoj agendi i predstavnike partnerskih kompanija – Asus, Dell, Kingston, Lenovo, Microsoft i Samsung.

Delimir Tasić, ispred lokalne kancelarije Intela, otvorio je konferenciju i ukazao na savremene trendove u računarstvu. On je rekao da je ekspanzija interneta dovela do veće zainteresovanosti za računare, te da je “računar postao consumer proizvod”.

Govoreći o pojmu post PC ere, Tasić je rekao da većina ljudi danas traži neki dopunski uređaj, pored računara, te da je tržište tableta i smartfona sve aktivnije. Core tehnologija, kaže Tasić, prilagođava se svim tim uređajima.

Intel je ozbiljno shvatio to tržište i njihovi timo paralelno razvijaju i procesore za tablete.

Što se Intel Atom procesora za tablete tiče, Tasić je rekao da su performanse na njihovoj strani i podsetio da uređaji na ovim procesorima mogu pokretati puni Windows 8, te da poseduju sve neophodne tehnologije za bezbednost.

PCPress.rs Image

U delu konferencije u kom se govorilo o ultrabook konceptu, iza kojeg stoji kompanija Intel, Tasić je istakao da uređaji moraju zadovoljiti određene karakteristike kako bi se našli u ovoj grupi proizvoda, a tiču se određenih dimenzija, trajanja baterije i drugih karakteristika.

Pročitajte i:  Svetska internet konferencija 2021 (WIC) održana u Vudženu- učestvovao i Ilon Mask

Među govornicima na Intel Channel konferenciji bili su i predstavnici kompanija proizvođača tih računara, kompanije Samsung, Dell, ali je prezentaciju održala i kompanija Kingston, kao i kompanija Microsoft, čija je predstavnica govorila o novom Windowsu 8.

U demo delu konferencije, posetioci su imali priliku da isprobaju neke od novih modela računara pomenutih kompanija.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,