Instacart se suočava sa štrajkom radnika

Dok se radnici u Instacartu pripremaju za velike štrajkove, kompanija radi na tome da ih umiri. Ovo se najpre odnosi na uslove rade u kojima se radi, a za koje radnici smatraju da su nehumani i da su izloženi velikom riziku da obole od Korona virusa.

instacart zaposljava nove radnike

Štrajk velika pretnja za poslovanje

Da bi se sprečio najavljeni veliki štrajk u Instacartu, kompanija planira da uvede sredstva za čišćenje ruku na raspolaganje svim svojim radnicima. Sve ovo se dešava u vreme velike krize koja je izazvana epidemijom Korona virusa. U vreme kada većina stanovništva ostaje kući zbog epidemije, kompanije za brzu dostavu namirnica kao što je Instacart dominiraju tržištem. Oni su prošle nedelje najavili da će zbog velike potražnje angažovati u naredna tri meseca još 300,000 radnika koji će raditi dostavu širom Sjedinjenih Američkih Država.

Iako je kompanija zbog epidemije Korona virusa i porasta porudžbina uvela pre par nedelja i opciju beskontaktne kupovine i ostavljanja narudžbina ispred vrata kupaca, radnici su počeli da se žale da kompanija nije učinila dovoljno da ih zaštiti u ovim teškim vremenima.

Pročitajte i:  Instacart podelio 250 otkaza i pored pozitivnog rasta

Od ovog virusa do sada je obolelo preko 780,000 ljudi, a umrlo njih 37,000. Otkazane su sportske lige, događaji, premijere, sajmovi, konferencije. Gotova cela industrija je stala, a neka od tržišta gotovo su presušila. Jedno od njih je tržište mobilnih telefona u Kini koje je gotovo posrnulo. Ostaje da se vidi kako će svet dalje reagovati kada je u pitanju oporavak ekonomije, nakon ove krize.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,