PC Press Studio

Radnici kompanije Apple odbijaju da se vrate u kancelarije

Iako pandemija COVID-19 popušta, mnogi nisu željni povratka u kancelarije. Oko 80 zaposlenih u Apple-u napisalo je saopštenje Timu Cooku da preispita planove koji zahtevaju da se radnici vrate u kancelarije u septembru. Većina njih smatra da rukovodstvo ignoriše njihov zahtev za rad od kuće, umesto planiranog rada u kancelariji dva puta nedeljno.

Radnici kompanije Apple odbijaju da se vrate u kancelarije.

Radnici žele više mogućnosti za rad na daljinu

Zaposleni su zatražili od kompanije da dozvoli timovima da odluče ko može da radi na daljinu ili na fleksibilnim lokacijama, kao i da kreira jasan plan za rad osoba sa invaliditetom. Takođe, želeli su detalje o tome kako će lokalni rad uticati na životnu sredinu, kao i da li će pitanje vezano za rad na daljinu uticati na dobijanje posla. Grupa je u početku imala 2.800 članova i započela je komunikaciju na Slack-u, ali njihov broj raste iz dana u dan.

Apple-ov septembarski plan rada ima oštriji pristup prema radu od kuće, i uglavnom se insistira na povratku u kancelarije. Međutim, mnoge druge kompanije nemaju tako stroge zahteve prema svojim radnicima. Twitter će omogućiti mnogim zaposlenima da rade na daljinu koliko god žele. Google-ov hibridni plan povratka na posao uključuje tri dana rada u kancelariji, ali i rad na daljinu u zavisnosti od potreba datog tima.

Pročitajte i:  Apple planira lansiranje M3 MacBook Air-a i nadogradnju iPad Pro i iPad Air-a u martu sledeće godine

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: