Radnici Sege u Americi formiraju sindikat

Radnici u Sege u Americi najavili su planove za osnivanje sindikata. Velika većina radnika sa sedištem u Irvinu, kaže da formiraju sindikat sa Komunikacionim radnicima Amerike – nazivajući sebe Saveznim udruženjem zaposlenih za poboljšanje Sege, ili AEGIS-CWA.

PCPress.rs Image

Sindikat će tražiti bolje uslove rada za zaposlene

Novi sindikat se nada da će Sega dobrovoljno priznati AEGIS-CWA, ali je takođe podneo zahtev za izbore za sindikalno predstavljanje kod Nacionalnog odbora za radne odnose. Ako sindikalizacija bude napredovala, grupa se nada da će se zalagati za veću osnovnu platu, poboljšane beneficije i mere koje će pomoći da se spreče obrasci prekomernog rada kroz bolje zapošljavanje.

Iako predloženi sindikat nije najveći u industriji po brojevima, on je među najvećim odborima, pokrivajući 144 radnika širom Sege u Americi za lokalizaciju, marketing, igre za razvoj proizvoda kao usluge i timove za osiguranje kvaliteta. Iako je to poslednja grupa radnika u igri koja je najavila formiranje sindikata, ona je takođe daleko od prve. 2021., Vodeo Games je postao prvi studio u Severnoj Americi koji je osnovao sindikat pre nego što se, nažalost, zatvorio sledeće godine.

Pročitajte i:  Radnici kompanije Sega u Americi postigli dogovor o sindikatu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: