Rast Bosch IT sektora u Srbiji

„Bosch kontinuirano širi svoje prisustvo u Srbiji proteklih godina. U 2019. godini Bosch će dodatno povećati proizvodne kapacitete i portfolio“, izjavila je Jovanka Jovanović, generalni direktor kompanije Bosch u Srbiji, a povodom druge faze izgradnje fabrike u Pećincima.

PCPress.rs Image
Bosch fabrika u Pećincima

Naime, druga faza razvoja fabrike znači širenje proizvodnog portfolija na motore za sisteme brisača. Završetak je planiran za 2019. godinu, a razvoj proizvodnje novih proizvoda će se odvijati tokom 2020. godine. Bosch je u razvoj poslovanja u Srbiji od 2013. godine uložio oko 70 miliona evra, sa najvećim iznosom za proizvodnju u okviru automobilske industrije. Samo u 2018. godini kompanija je uložila preko 13 miliona evra.

PCPress.rs Image

Pored toga, ova kompanija zapošljava preko 130 saradnika u IT sektoru. U ovom sektoru, Bosch Srbija razvija aplikacije za automobilsku industriju i podržava digitalizaciju u okviru divizije Električnih Ručnih Alata. Od 1. januara 2018. godine Bosch SoftTec je deo novoosnovane poslovne jedinice Connected Mobility Solutions, koja okuplja više od 600 saradnika za razvoj i prodaju usluga digitalne mobilnosti.

Kompanija Robert Bosch se u 2019. godini popela na četvrto mesto na listi 15 najvećih izvoznika, objavljenoj od strane Ministarstva finansija Republike Srbije. Prodaja na lokalnom tržištu je porasla za oko 28% u odnosu na prethodnu godinu, dostigavši 54 miliona evra. „U 2019. godini očekujemo da će se naša prodaja u zemlji i dalje povećavati uprkos sveukupnom izazovnom globalnom okruženju“, dodala je Jovanović.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Kina teži tehnološkoj nezavisnosti i otvara vrata stranim investitorima
SBB

Tagovi: , , , , , ,