realme 10 Pro+ 5G: Desetka za desetku

Brend realme je dobro poznat po tome što nudi veoma interesantne telefone povoljne cene spram konkurenata. Dobru praksu nastavlja i Realme 10 generacija modela srednje klase.

PCPress.rs Image

Testirali smo top-model ove serije, realme 10 Pro+ 5G. Reč je o telefonu koji od samog starta pleni veoma dopadljivim dizajnom. Karakteriše ga zakrivljeni ekran, koji je prava retkost u ovoj klasi i koji uređaju daje notu ekskluzive, ali valja pohvaliti i veoma dopadljivo Nebula Blue izdanje, odnosno boju telefona. Kvalitet izrade ne zaostaje, pošto realme podvrgava telefone rigoroznim testovima kvaliteta – preko 320 testova, uključujući pritiske na testere, otpornost na ekstremne temperature, vlažnost itd.

PCPress.rs Image

Posebno je interesantno što telefon dolazi sa ojačanim staklom debljine 0,65 mm, što mu omogućava da prođe rigorozne testove pada s visine od 1,5 metar, odnosno čak 28.000 mikroispadanja. Drugim rečima, korisnici mogu biti mirni i pouzdati se da njihov telefon neće biti oštećen velikim brojem manjih oštećenja i grebanja. Bezbrižnost kao takva.

PCPress.rs Image

Pomenuti ekran dijagonale 6,7 inča je AMOLED tipa, što garantuje dobre boje i vrhunski prikaz u kombinaciji s visokom rezolucijom, osvežavanjem od 120 Hz i maksimalnim osvetljenjem od 800 nita. Takođe treba dodati subjektivan utisak lepog ležanja u ruci, zahvaljujući zakrivljenom ekranu. Hardversku osnovu čini odličan Mediatek Dimensity 920 čipset, osmojezgarno rešenje koje donosi veoma dobre performanse, bolje od onoga što je prisutno u većini konkurentskih modela koji se uglavnom baziraju na Snapdragon 695 čipu.

Pročitajte i:  Google je upravo najavio 8 velikih ažuriranja za Android. Evo šta je novo

PCPress.rs Image

Sasvim dovoljno hardverske snage, solidan Mali-G68 MC4 GPU i podrška za 4K video-snimanje (još jedna prednost spram konkurenata) čine deo mogućnosti ovog telefona. Sve je potpomognuto prisustvom 8 GB RAM-a, uz 256 GB skladišta. Na ovakvoj konfiguraciji novi Android 13 u kombinaciji s realme UI 4.0 korisničkim interfejsom radi veoma tečno. Lepu sliku o mogućnostima telefona zaokružuju vrlo dobri stereo-zvučnici. Skener otiska prsta je smešten ispod ekrana.

realme UI 4.0 interfejs na Android 13 operativnom sistemu

Poznato je da realme ima običaj da i u pristupačnije telefone stavi kamere natprosečnih mogućnosti, naročito kada je glavna kamera u pitanju. Osnova kamera sistema jeste senzor od 108 Mp, koga prate ultraširokougaoni senzor od 8 Mp, te makro kamera od 2 Mp. Slike i video-zapisi snimljeni glavnom kamerom su veoma dobri, živahni i puni detalja. Moguće je snimanje i u punoj rezoluciji (tada će veličine slika biti oko 40 MB), ali realno će svi snimati u standardnom režimu s rezultujućom slikom od 12 Mp. Konačno, senzor ima nativni lossless zoom od 3X, pa tako imate i svojevrsnu telefoto funkciju. Pohvalili bismo i noćni režim snimanja. Za selfije je zadužena prednja kamera rezolucije 16 Mp, koja će ponovo napraviti sasvim pristojne selfije u svim situacijama.

Baterija ovog telefona ima kapacitet 5000 mAh, što je sasvim dovoljno za dan i po intenzivnog rada, dok će štedljivijima poslužiti i dva puna dana. Još jedna stvar po kojoj je realme poznat jeste brzo punjenje u klasi. Tako ovde imamo brzo punjenje od 67 Wh, dok se pola baterije može dopuniti za svega 17 minuta, što je sjajna stvar za svakoga kome treba brza dopuna za nastavak korišćenja.

Pročitajte i:  Apple je navodno pokušavao da poveže Apple Watch sa Android-om

PCPress.rs Image

Na samom kraju, vraćamo se na početak i na inicijalne utiske po otvaranju kutije. Reč je o veoma lepom telefonu privlačnog dizajna, koji ispod haube ima sve što mu je potrebno za tržišni uspeh – dobru hardversku platformu u kombinaciji s dobro „utegnutim“ softverom, kvalitetnu kameru, dobru bateriju… U kategoriji u kojoj se i ne očekuje da uređaji imaju šampionske karakteristike, realme nudi odličan balans koji će se dopasti velikom broju korisnika.

PCPress.rs Image

Korisna adresa: realme.com/global

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,