ERP 2024

Kina – licence za 45 stranih video igara

Kineski regulator za video igre dao je licence za objavljivanje 45 stranih igara za puštanje u prodaju u zemlji, dalje ukidanje krutih pravila koji su opterećivali industriju već 18 meseci.

PCPress.rs Image

Među uvezenim onlajn igrama koje je odobrila Nacionalna uprava za štampu i publikacije nalazi se pet koje će objaviti Tencent Holdings, kao što su “Pokémon Unite” od Nintenda i „Valorant“ od strane Riot Games-a, prema spisku izdatih regulatora. Regulator je takođe odobrio 84 domaće igre za mesec decembar, prema posebnom spisku objavljenom.

Odobrenje uvezenih igara zapravo označava kraj napada Pekinga na industriju video igara koji je počeo prošlog avgusta kada su regulatori suspendovali proces odobravanja igara.

Regulatori su u aprilu nastavili da izdaju dozvole za igre domaćim igrama, a odobrenje stranih igara smatralo se poslednjim regulatornim ograničenjem koje treba ukloniti.

Za razliku od većine drugih zemalja, video igricama je potrebno odobrenje regulatora pre objavljivanja u Kini, najvećem svetskom tržištu igara.

Godišnji napad Pekinga na industriju zadao je značajan udarac kineskim tehnološkim kompanijama, uključujući Tencent i NetEase Inc koje ostvaruju značajan prihod od objavljivanja igara koje su same razvile i iz uvoza.

Pročitajte i:  Tajvan optužuje kineskog dobavljača Apple-a za ilegalno vrbovanje tehnoloških talenata

Preko različitih povezanih kompanija, Tencent, najveća svetska kompanija za igre na sreću, je u decembru dobila ukupno šest licenci, rekao je neimenovani izvor za Reuters .

Tencent je tek prošlog meseca dobio svoju prvu komercijalnu licencu za igru u više od godinu i po dana, što je tada viđeno kao važan signal za normalizaciju politike za industriju.

Ostale uvezene igre koje su odobrene uključuju CD Projekt-ovu “Gvent: The Witcher Card Game” i Kley Entertainment “Don’t Starve”.

Pored Tencenta, NetEase, ByteDance, XD Inc i iDreamSky su takođe dobili odobrenja za igre u decembru.

Naravno, broj izdatih licenci je manji nego prethodnih godina. Kina je odobrila 76 uvezenih igara 2021. i 456 u 2017.

Na sastanku na kraju godine ovog meseca, Pony Ma, osnivač Tencenta, rekao je da kompanija mora da se navikne na strogi režim licenciranja u Pekingu i da će broj novih igara koje bi Kina odobrila ostati ograničen na duži rok.

Izvro: Reuters

Facebook komentari: