BIZIT plus

realme 11 Pro 5G: Tehnološka ekstravagancija

Kako ponuditi nešto novo i osvežavajuće na zasićenom tržištu pametnih telefona? Kompanija realme je pripremila zanimljivog kandidata: realme 11 Pro 5G.

PCPress.rs Image

U svom najnovijem poduhvatu, realme je potražio saradnika. To je Matteo Menotto, bivši dizajner kuće Gucci, koji je 11 Pro seriji dao poseban autorski pečat. Model realme 11 Pro 5G dolazi u tri varijante boja, a mi smo testirali Sunrise Beige koja se veoma ističe kako dizajnom, tako i performansama.

PCPress.rs Image

Zadnja strana realme 11 Pro poseduje teksturu koja podseća na elegantnu kožnu jaknu, zajedno sa tamnozlatnom linijom koja podseća na rajsferšlus koji prolazi preko sredine. U gornjem delu se nalazi istaknuti kružni modul kamera. Primarni senzor zauzima centralno mesto unutar modula, s makro sočivom postavljenim s njegove desne strane, i LED blicem iznad. Nema audio-porta sa 3,5 mm konektorom, što znači da vam je potreban par dobrih bežičnih slušalica. Kada se drži u ruci, realme 11 Pro odiše sofisticiranošću i bez napora privlači pažnju.

PCPress.rs Image

S prednje strane vas pozdravlja zakrivljeni OLED 6,7-inčni ekran, sposoban da proizvede impresivnu paletu od 1,07 milijardi boja, a krasi ga tanak okvir bronzane boje metalnog finiša i diskretno postavljena selfi kamera na vrhu. Vizuelni prikazi na ovom ekranu su kontrastni i realistični. Preciznost boja je za svaku pohvalu, a uglovi gledanja su takođe zadovoljavajući.

PCPress.rs Image

Jedna od istaknutih karakteristika ekrana realme 11 Pro je njegova brzina osvežavanja od 120 Hz, koja obezbeđuje glatko pomeranje dok čitate članke, pretražujete feed-ove društvenih mreža ili se prepuštate igrama. Uz podršku za HDR10+ imamo dodatni nivo imerzivnog iskustva potrošnje sadržaja. Dinamički opseg je za svaku pohvalu, jer nudi zadovoljavajuću ravnotežu između svetlih i tamnih elemenata na ekranu.

Pročitajte i:  realme C67 menja pravila igre

ProLight glavno sočivo rezolucije 100 Mp dolazi sa optičkom stabilizacijom slike. Pozadi se nalazi i portretno sočivo od 2 Mp, dok je s prednje strane selfi kamera od 16 Mp. ProLight senzor pravi veoma jasne i čiste snimke na dnevnom svetlu, bogate bojama. Sočivo od 2 Mp makro tipa pravi dobre slike u uslovima dobrog osvetljenja, ali tu nema autofokusa, pa su ivice snimaka ponekad izobličene.

Na prednjoj strani je selfi kamera od 16 Mp koja snima korektne selfije i u zatvorenom i na otvorenom. Fokus se zadržava na subjektu u kadru dok je pozadina zamagljena, a tonovi kože izgledaju prirodno. Realme 11 Pro 5G poseduje MediaTek Dimensity 7050 5G čipset zasnovan na 6-nm proizvodnom procesu. Čipset je brz i efikasan i to je vidljivo kada koristite uređaj. Otvaranje i učitavanje aplikacija je brzo i bez obzira na to koliko aplikacija radi u pozadini, uređaj se ne usporava. Kod nas na testu je bio model sa 8 GB RAM-a i 256 GB prostora za skladištenje, što je značilo nesmetano prebacivanje između aplikacija i dovoljno prostora za čuvanje svega na uređaju.

PCPress.rs Image

Kada pričamo o softveru, realme 11 Pro poseduje UI 4.0 zasnovan na Android- u 13 koji donosi još više opcija za prilagođavanje i personalizaciju uređaja. Ikone izgledaju modernije a font je prijatniji za oči. Dolby Atmos stereo-zvučnici obezbeđuju dobar zvuk, a baterija od 5000 mAh lako izdrži jedan ceo dan uz umerenu upotrebu; ako ste strastveni igrač ili neko ko se bavi uređivanjem video-zapisa, možda ćete morati da napunite telefon i tokom neke dnevne pauze.

PCPress.rs Image

Adapter u paketu puni snagom od 67 W, što znači da će se baterija napuniti do 50 odsto za dvadesetak minuta. Bilo je potrebno nešto manje od 50 minuta da se baterija napuni do kraja. Brzo punjenje dobro funkcioniše – ako morate da odete negde ili imate obavezu koja zahteva veću snagu smartfona, adapter od 67 W će vas pripremiti za samo 20 minuta.

PCPress.rs Image

Smartfon realme 11 Pro 5G se dobro pokazao: zadivljujući „eko-kožni“ dizajn, brzi Dimensity čipset, izdašnih 256 GB prostora za skladištenje, kameru visoke rezolucije od 100 Mp i brzo punjenje baterije. Bez obzira na to želite li da pređete na bolju verziju ili kupujete svoj prvi pametni telefon, realme 11 Pro 5G predstavlja pametan izbor jer kombinuje stil, snagu i pristupačnost.

Pročitajte i:  realme C67 stiže13. februara, sa šampionskom 108MP kamerom

Korisna adresa: realme.com/global

Facebook komentari: