BIZIT plus

realme C55: Šampion svog segmenta

Kompanija realme nedavno je predstavila C55 model koji se ne ističe samo svojim dizajnom već i performansama koje pruža. Reklo bi se da realme ima poseban poklon za korisnike koji traže pristupačan uređaj koji izgleda, ali i funkcioniše, kao da je u premijum segmentu.

PCPress.rs Image

Ovog puta pred nama se našao model kojim je realme uveo novinu koja ga razlikuje od ostatka serije – „mini-kapsulu”. Aktivira se u delu ekrana oko prednje kamere kada uključite telefon radi punjenja. Pažljiviji pogled na mini-kapsulu podsetiće vas na Apple-ovu funkciju dinamičnog ostrva o kojoj se mnogo priča.

PCPress.rs Image

C55 dolazi sa glavnom kamerom od 64 MP, MediaTek Helio čipsetom i baterijom od 5000 mAh. Telefon radi na najnovijoj verziji realme korisničkog interfejsa, realme UI 4.0, zasnovanog na Android-u 13. Ovaj brend ne samo da pokušava da ispuni zahteve potrošača već donosi i jedinstven dizajn kako bi pametni telefon izgledao elegantno. Isto je urađeno i sa realme C55 koji dolazi u dve boje, Sunshower i Rainy Night, a kod nas je bio model u boji „kišne noći” s interesantnom šarom na poleđini koja podseća na padanje kiše.

realme UI 4.0 interfejs na Android 13 operativnom sistemu

Pametni telefon je debljine samo 7,89 mm i težak 189 grama, što ga čini elegantnim i ne deluje glomazno kada se drži u ruci. Zadnja strana u gornjem levom uglu ima modul kamere s dva velika sočiva. Desna ivica sadrži tastere za uključivanje i jačinu zvuka, dok leva ivica ima ulaz za SIM. Donja ivica poseduje USB-C port, svima omiljeni 3,5-mm priključak za slušalice i rešetke zvučnika. Prednja strana ima ekran od 6,72 inča sa selfi sočivom u sredini na vrhu. Upravo oko ove oblasti se pojavljuje mini-kapsula koju smo već pomenuli. Ekran je FHD+ rezolucije i dolazi sa brzinom osvežavanja od 90 Hz. Ovo je prvi model u C-seriji koji ima brzinu osvežavanja od 90 Hz i to se može osetiti prilikom korišćenja jer je vizuelni prikaz glatkiji, oštriji i realniji.

Pročitajte i:  Google je upravo najavio 8 velikih ažuriranja za Android. Evo šta je novo

PCPress.rs Image

Kada je reč o kamerama, realme C55 ima dve kamere sa zadnje strane, uključujući primarnu od 64 MP i crno-belo sočivo od 2 MP. Ovo je prvi uređaj C-serije koji ima isti senzor od 64 MP koji je prethodno korišćen u top-modelu realme GT Master izdanju. O kakvom se unapređenju radi govori i činjenica da je veličina senzora povećana 54 odsto u poređenju s poslednjim telefonom C-serije te se efekat ove nadogradnje jasno vidi na fotografijama koje se prave na dnevnom svetlu. Detaljnije su, jasnije i pune boja. Podešavanje kamere dolazi s različitim režimima, kao što su ulična fotografija, noćni režim, bokeh portret i još mnogo toga. Govoreći o prednjoj selfi kameri od 8 MP, odlično fotografiše solo kao i grupne fotografije. Ljudi u kadru imaju dobar prioritet u odnosu na pozadinu, a selfiji su takođe detaljni.

Snimci kamerama realme C55 telefona

MediaTek Helio G88 čipset pokreće realme C55, što omogućava da pametni telefon radi brzo i glatko. Aplikacije se brzo otvaraju i učitavaju, a prebacivanje između aplikacija je takođe besprekorno, što mu omogućava 6 GB RAM-a. Ugrađena memorija od 128 GB pruža dovoljno prostora za skladištenje onoga što vam je važno. Štaviše, sa funkcijom dinamičke RAM memorije, RAM se može proširiti do 16 GB, što pomaže pri pokretanju igara u pozadini.

Pročitajte i:  Iskoristite svetlost sa TECNO Spark 20 serijom

PCPress.rs Image

Baterija od 5000 mAh lako izdrži više od jednog dana uz laganu do umerenu upotrebu. Ovo je uključivalo pozivanje, slanje poruka, slanje mejlova, fotografisanje, listanje društvenih mreža i slušanje muzike. Korisnici koji se prepuštaju dugim igrama i satima gledaju video-zapise moraće da ga napune na kraju dana. Dolazi sa 33 W adapterom za brzo punjenje unutar kutije.

PCPress.rs Image

Sa svojim vrhunskim izgledom, atraktivnim karakteristikama i sveukupnim glatkim performansama, realme C55 nudi najbolje od svih svetova.

Korisna adresa: realme.com/global

Facebook komentari: