ERP 2024

Procureli delovi Twitter-ovog izvornog koda

Podaci su objavljeni na Github-u, ali su zatim uklonjeni.

PCPress.rs Image

Hakerski napad na Twitter?

Prema izveštajima New York Times-a, sudski podnesci objavljeni prošle nedelje otkrivaju da su delovi izvornog koda Twitter-a procureli na internetu.

Prema sudskim podnescima, Twitter je poslao obaveštenje o kršenju autorskih prava i zahtevao momentalno uklanjanje koda. Iako je kod uklonjen istog dana, detalji o tome koliko dugo je kod ostao transparentan nisu bili dostupni.

Takođe, Twitter je zatražio od Okružnog suda SAD da Severni okrug Kalifornije naredi Github-u da otkrije identitet korisnika koji je postavio kod kao i one koji su mu pristupili a zatiim ga i preuzeli.

Prema izveštajima NIT-a, izvori u kompaniji upućenim u internu istragu o curenju, sumnjaju da je to delo nezadovoljnog zaposlenog koji je otišao „u toku prošle godine“. Elon Musk je prošlog oktobra kupio Twitter po ceni od 44 milijarde dolara. Zatim je nastavio sa otpuštanjem i na razne načine izgubio 80 odsto zapolsenih u kompaniji.

Jedan od izvršnih direktora zabrinut je da bi otkriće prikupljenih podataka iz ukradenog koda moglo da osnaži buduće napore hakovanja. Mnogi bi zatim pokušali da da pristupe podacima korisnika Twitter-a.

Ako često nestabilno funkcionisanje Twitter-a nije dovoljno da otera korisnike, koje su već oterali prevaranti i nacionalisti nakon preuzimanja od strane Musk-a, hoće li pretnja hakovanjem biti posljednji udarac za oglašivače i korisnike?

Pročitajte i:  Twitter se zvanično preselio na X.com

Izvor: Engadget

Facebook komentari: