Rebrendiranje Microsoft Office-a

Microsoft Office predstavljen je 1990. godine i, pored Windows-a, sigurno je najprepoznatljiviji Microsoft-ov proizvod. Ali, došlo je vreme da ova poslovna aplikacija promeni svoje ime. Individualne aplikacije, kao što su Word, Excel, PowerPoint i Outlook, i dalje će nastaviti da postoje, ali Office brend koji objedinjuje te aplikacije će promeniti naziv – u Microsoft 365. 

office

Promena će biti aktivirana u novembru, prvo u online Office aplikacijama na office.com sajtu. Zatim će, u januaru sledeće godine, biti aktivirana izmena za Office aplikacije ugrađene u Windows 10 i Windows 11, kao i za Office mobilne aplikacije za Android i iOS. Nakon što se preuzme odgovarajući update, aplikacije će dobiti Microsoft 365 brending.

Na Microsoft FAQ stranici, pominje se da će Microsoft 365 tranzicija obuhvatiti sve postojeće Office aplikacije, Microsoft Teams i OneDrive, kao i mnoge druge aplikacije. Kompanija ipak najavljuje da će Office brend još neko vreme ostati aktivan. Postojeći Office 365 nalozi (još) neće biti promenjeni i Microsoft će i dalje prodavati trajne licence za Word, Excel i druge Office aplikacije kao Office 2021.

Pročitajte i:  Microsoft vas podseća da napustite lokalne naloge na Windows 10

Kompanija izgleda ima nameru da (skoro) sve svoje proizvode brendira sa „Microsoft“ nazivom u imenu. Tu praksu će za sada izbeći samo Windows i Xbox, pošto su ti brendovi sami po sebi izuzetno jaki. Mada, ako je rebrendiranje zahvatilo Office, ko zna, možda ćemo u budućnosti na računarima pokretati Microsoft OS, i igrati se na Microsoft Box-u…

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,