BIZIT plus

Rekordna prihvaćenost Adobe Flash platforme

PCPress.rs ImageKompanija Adobe je tokom Adobe MAX Japan konferencije objavila da su ključne komponente Adobe Flash platforme: Adobe AIR i Adobe Flash Player 10 instalirani na rekordnom broju računara privatnih i poslovnih korisnika širom sveta.

Od prve objave softvera Adobe AIR, pre nešto manje od godinu dana, već je registrovano više od 100 miliona instalacija tog softvera. Takođe, Adobe Flash Player 10 je instaliran na više od 55 odsto računara u celom svetu u samo prva dva meseca od lansiranja, čime je daleko nadmašen procenat instalacija prethodnih verzija tog softvera. Očekuje se da će ta brojka preći 80 odsto do drugog kvartala 2009. godine.

Adobe Flash platforma je kompletan sistem integrisanih alata, okvira, klijenata i servera za razvoj web aplikacija, sadržaja i video radova koji jednako dobro i konzistentno radi bez obzira o kojem se operativnom sistemu ili uređaju radi. Adobe AIR omogućava programerima korišćenje dokazanih web tehnologija za brzo dizajniranje i stvaranje neodoljivih aplikacija koje se pokreću i van browsera.

Pročitajte i:  AI funkcije Adobe Substance 3D pretvaraju tekst u pozadinu 

U poslednjih dvanaest meseci zabeleženo je preko milion preuzimanja AIR Software Development Kita (SDK), Flex okvira otvorenog koda i Adobe Flex Buildera. Adobe Flash Player sadržaji pokreću se na više od 98 odsto računara spojenih na Internet, a više od 80 odsto online videa širom sveta gleda se pomoću Adobe Flash tehnologije.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,