BIZIT plus

reMarkable objavio Type Folio za svoj e-paper tablet

reMarkable 2 je tablet za e-papir koji obećava odziv poput papira, omogućavajući vam da čitate, menjate i pišete dokumente olovkom. Njegova mala težina, dug vek trajanja baterije i smanjena priroda njegove ponude doneli su mu mnogo pohvala od njegovih žestokih obožavatelja.

reMarkable objavio Type Folio za svoj e-paper tablet

Type Folio u Sepia Brown i Ink Black boji

Kompanija sada lansira sopstvenu tastaturu, postolje i dodatak za poklopac u obliku Type Folio. Da biste započeli sa Type Folio, samo gurnite reMarkable 2 u njega. Rasklopite kućište i postolje će ga držati uspravno da bi otkrili tastere ispod, a kada se klikne, tablet se preorijentiše u pejzažni režim. Okrenite tablet nadole da pokrijete tastere i on će se vratiti u portretni režim, na način koji deluje prirodno i neprimetno.

reMarkable je odlučio da napravi tastere sa slovom pune veličine, postavljene preko prekidača sa gumenom kupolom sa hodom od 1,3 mm. Brojevi i drugi tasteri su komprimovani da popune preostali prostor. Nedostatak automatskog ispravljanja i provere pravopisa može biti problem ako uživate ili vam je potrebna pomoć koju nudi većina normalnih sistema ovih dana.

Type Folio dolazi u dve završne obrade od veštačke kože, Sepia Brown i Ink Black. Dovoljno je tanak i lagan da se ne oseća kao da je na ionako prilično vitak tablet dodato previše. S obzirom na to da ste sada u mogućnosti da uradite mnogo više sa njim nego što ste mogli ranije, čini se da je ovde napravljeno vrlo malo kompromisa ili žrtvovanja. Sama ploča košta 299 USD i zaista funkcioniše samo ako kupite olovku po ceni od 79 USD ili 129 USD ako se odlučite za ugrađenu „gumicu“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: