Reno stvara prvo „pametno ostrvo“ u Francuskoj

Reno je najavio da će kreirati prvo „pametno ostrvo“ u Francuskoj, matičnoj državi kompanije. Ovaj projekat ide korak dalje od Renove elektrifikacije portugalskih ostrva Porto Santo i Madeira, u februaru ove godine. Francusko ostrvo Belle-Ile-en-Mer će se napajati mikro-mrežom i obnovljivom energijom, dok će potrebe za transportom biti zadovoljene električnim vozilima.

PCPress.rs Image

U naredne dve godine Reno će razviti pametni električni ekosistem za ostrvo. Sistem će biti osmišljen tako da smanji emisija ugljen-dioksida na ostrvu i učini ga više energetski nezavisnim. Stanovnici Belle-Ile-en-Mer moraju da plaćaju cene električne energije koje su među najvišim na svetu jer obično koriste generatore ili moraju da se oslanjaju na podvodne kablove za struju. Projekat na ovom francuskom ostrvu će omogućiti istraživačima da bolje razumeju kako se sistemi obnovljive energije i akumulatori mogu koristiti za stvaranje pametnih rešenja za male zajednice.

Flota Reno Zoe hečbek sedana i Reno Kangoo ZE kombija će biti raspoređena na ostrvu kako bi zadovoljili potrebe prevoza. Oni će biti deo službe za prevoz koja će pomoći ostrvljanima da se lakše transportuju. Automobile će napajati EV punjači koji će izvlačiti energiju iz solarnih panela postavljenih na krovove lokalnih zgrada, koji će takođe slati struju u školske učionice radi osvetljavanja prostorija i toplotu.

Pročitajte i:  EU bez zabrane za čipove i vozila iz Kine 

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,