Repera B.O.B. astronauti nisu ubedili da je Zemlja okrugla

Reper B.O.B ubeđen je da smo svi žrtve nekakve teorije zavere, te da se od nas krije da je Zemlja u stvari ravna ploča. Da bi dokazao svoju ničim potkrepljenu teoriju, ovaj muzičar je krajem septembra pokrenuo GoFundMe kampanju.

PCPress.rs Image

Cilj kampanje je da se prikupi million dolara dolara kako bi reper mogao “da sagradi i lansira jedan ili više satelita u kosmos”, te da tako dokaže da boravimo na ploči sa koje, tek sticajem srećnih okolnosti, još uvek nismo pali. Kampanja pod naslovom Show BoB The Curve zasniva se na verovanju ovog dvadesetosmogodišnjeg muzičara da bi zakrivljenje planete Zemlje bilo vidljivije ljudskom oku da zaista živimo na lopti.

Astronauti Agencije NASA pokušali su nedavno da razuvere B.O.B-a, te mu poručili da je zakrivljenje stvarno i da su ga oni videli. Tako mu je astronaut Terry Virts preko Twitter-a poručio da “može da mu uštedi mnogo novca”, budući da zna da je Zemlja okrugla, jer je leteo oko nje. Drugi astronaut, Buzz Aldrin, odgovorio je na tvit svog kolege, ističući da je i on leteo oko Zemlje i da se to zove orbita — zakrivljena putanja nebeskog objekta oko zvezde, planete ili meseca.”

Astronaut u penziji, Scott Kelly, je na projekat odgovorio videom koji prikazuje Zemlju sa Internacionalne svemirske stanice, koji više nego jasno pokazuje oblik planete, ali repera ni to nije ubedilo, te je, u duhu onih koji ne znaju da ništa ne znaju, rekao da nas “ljudi obično odvraćaju od nečega kad nešto kriju“.

Pročitajte i:  Bela kuća želi da NASA kreira Mesečevu vremensku zonu

Za devet dana trajanja kampanje muzičar je uspeo da prikupi skoro pet hiljada dolara, a novac je doniralo 169 osoba. Ovo nije prvi put da ovaj muzičar raspravlja sa naučnicima, budući da je 2016. godine organizovao raspravu sa astrofizičarem Neil-om deGrasse Tyson-om.

Izvor: space.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,