ePlaneta

Resident Evil Village: Partija za više igrača

Kompanija Sony je u okviru promo kampanje za Play Station 5 još u novembru 2020. objavila i snimke iz video igre Resident Evil Village. Tom prilikom je moglo da se vidi tek nekoliko detalja, ali je u pitanju bio prvi ozbiljniji trag o tome kako igra izgleda.

PCPress.rs Image

Odmah je bilo jasno da novi deo podseća na Resident Evil 4, a zainteresovani su mogli da vide junaka Ethana koji istražuje na prvi pogled napušteno selo. On može da skače, da preskače prepreke, te da, kako može da se vidi u reklami, skače sa krovova. Pored toga, tu je i drugačiji tip neprijatelja, koji su, naravno, čudovišta, ali se razlikuju od onih u Resident Evil 7, budući da se kreatori u novoj igri okreću humanoidnim monstrumima koji su inteligentniji od svojih prethodnika.

Capcom je pre nekoliko dana otišao dalje i objavio prvi zvanični Resident Evil Village gameplay video. Tom prilikom je najavljena još jedna novina – mod za više igrača po imenu RE:Verse, koji stiže u paketu sa igrom i potpuno je besplatan. Novi mod nije usko povezan sa nastavkom Village, već se opisuje kao poslastica za 25. rođendan igre Resident Evil. Upravo zbog toga okuplja sve omiljene junake iz ove igre, a meč može da igra do šest igrača (najmanje četiri). Kada neki igrač pogine, njegov avatar se pretvara u mutanta i prelazi na tamnu stranu, tako da se igra ne završava onda kada se to očekuje, budući da ubijeni protivnicima može da se sveti i nakon poraza.

Pročitajte i:  Steam: Koliko koštaju igre koje ste kupili, a nikada niste igrali?

Oni koji su zainteresovani za RE:Verse (igra se u trećem licu, što bi mogao da bude problem, budući da učestvovanje u igri „preko ramena“ junaka koji puca više nije popularno) mogu da se prijave za beta test, a prva partija zakazana je za 27. januar. Oni koji su strpljivi mogu da sačekaju Resident Evil Village, budući da multiplejer dodatak stiže u paketu. Još uvek nije poznato da li će se RE:Verse prodavati i odvojeno.

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,