YouTube pretraga putem hashtag-ova

Najzaslužniji za globalno prihvatanje hashtag-ova su Twitter i Instagram i oni su danas postali konzistentan način navigacije kroz različite platforme. Međutim, YouTube se nije mnogo oslanjao na njih, bar ne do sada. Google je ove godine završio update platforme koji obezbeđuje organizovanje video snimaka na osnovu hasthtag-ova.

youtube hashtag

Sortiranje i pretraga

Video snimci mogu da se sortiraju prema hashtag-ovima koje su korisnici ostavljali prilikom njihovog upload-a. Drugi način za direktan pristup snimcima je pretraga prema URL-u – www.youtube.com/hashtag/IME HASHTAG-a (bez „tarabe“). Za sada nije jasno koji algoritam se koristi za sortiranje ovako prikazanih snimaka, pošto je očigledno da se ne radi o opadajućem ili rastućem broju pregleda videa, niti o datumima njihovih objavljivanja.

Na primer, Instagram sortiranje po hashtag-ovima obavlja se najčešće po najpopularnijim novim fotografijama i video snimcima. Kod YouTube-a izgleda da je u pitanju neki miks starijeg i novijeg sadržaja bez obzira na broj prikaza, a u nekim slučajevima smo primetili da u listi dominiraju snimci sa pojedinačnih kanala. Verovatno će se na tome raditi u budućnosti, kako bi se korisnicima prikazali najrelevantniji rezultati.

Pročitajte i:  TikTok-ova native aplikacija stiže za Vision Pro

Novo ažuriranje donelo je i promenu kako YouTube rukuje hashtag-ovima. Ranije, kad se klikne na hashtag, YouTube je prikazivao srodne video snimke. Sada se ističu samo sadržaji koje su autori eksplicitno označili. Time se dobija drugačiji prikaz rezultata od klasične pretrage, pa se mogu dobiti novi sadržaji koje će tradicionalna pretraga možda „preskočiti“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,