Računari i Galaksija

RetroArch emulator: Prevod za stare video igre

Mnoge klasične video igre dostupne su na samo jednom jeziku, pa je onima koji taj jezik ne govore uživanje znatno umanjeno. Pravi softver bi mogao da bude rešenje tog problema, a poput RetroArch emulator verzije 1.7.8, koja nudi AI sistem koji uz pomoć mašinskog učenja igru prevodi na jezik po izboru korisnika.

PCPress.rs Image

RetroArch se „konsultuje“ sa servisima kao što je Google-ov servis za prevođenje kako bi prepoznao tekst na ekranu, te prevod konvertovao u sliku ili u audio, što korisnicima omogućava da razumeju i one stare igre koje im ranije nisu bile pristupačne zbog jezičke barijere. Prevodi su dobri onoliko koliko su dobri i oni koji se dobiju u okviru Google servisa, što i nije veliki problem ako se uzme u obzir da su i neki zvanični prevodi vintage igara prilično grubi.

Ističe se da je novi sistem prilično koristan, i da bi u budućnosti mogao da bude još korisniji, budući da bi developerima trebalo da ukaže na načine na koje bi klasične video igre mogli da vrate publici, te ih približe i onima koji još uvek nisu svesni da žele da ih igraju.

Pročitajte i:  Google: Phishing i malver detekcija stiže na Android

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,