Roomba: Nova autonomna kosilica

Kompanija Roomba je još u januaru najavila novog autonomnog robota za obavljanje poslova u kući i izvan nje, a radi se o kosilici koja je ponela ime Terra.

PCPress.rs Image

Autonomne kosilice nisu ništa novo, ali kreatori tvrde da je Terra drugačija, i da, za razliku od svojih rivala, koristi bežičnu tehnologiju kako bi razumela kako dvorište izgleda, što znači da je kablovi ne ograničavaju, i da može da stigne i do najudaljenijeg dela travnjaka. Nova kosilica bi na tržištu trebalo da se nađe početkom 2020. godine, te se već raspravlja o prednostima koje donosi na vlasničke travnjake. Ističe se da sistem mora da bude instaliran od stane profesionalca, a kako bi robot pravilno funkcionisao, a iz kompanije kažu da će obezbediti instalacije i trening za nove vlasnike, kako bi i samo mogli da se bave svojom robotskom kosilicom.

Kao najzanimljivija ističe se funkcija zahvaljujući kojoj se Terra, kada završi posao, vraća do mesta za punjenje, a isto može da učini i kada je baterija pri kraju, da bi se, čim se napuni, ponovo vratila na travnjak. Kada je skladištenje pokošene trave u pitanju ističe se da nije neophodno, budući da se trava skraćuje tako da su odsečeni delovi toliko sitni da odlaze u zemljište i tako stvaraju prirodno đubrivo za bolji rast trave. Pored ovih tu su i noge druge opcije zahvaljujući kojima će roboti uskoro osvojiti i travnjake, te doprineti daljoj mehanizaciji pametnih domaćinstava.

Pročitajte i:  Američka vojska testira robote koji nose puške

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,