BIZIT plus

Review: Garmin Vívoactive 3 fitnes multisport sat

Za ovu priliku izabrali smo najnoviji Garmin‑ov sportski sat Vivoactive 3. Ovaj atraktivni fitnes multisport sat se, kao i mnogi Garmin‑ovi proizvodi, oslanja na GPS podatke i pomoću njih meri pređeno rastojanje, broj koraka napravljenih u minutu (cadence) i druge parametre, a onda rezultate kombinuje s izmerenim pulsem i drugim medicinskim parametrima. Sat može da radi samostalno, ali se uparuje s Android ili iOS telefonom koji će, ako ga nosite sa sobom, omogućiti pregled notifikacija, pa čak i odgovaranje na poruke sa sata (isključivo s Android-a), dok je telefon bezbedno u rancu.

PCPress.rs ImageVivoactive 3 je vizuelno atraktivan, okrugli sat od kvalitetnih materijala – nikome neće zasmetati ni na poslovnom sastanku. U skladu s ukusom, izabraćete jednu od tri varijante: crni ili beli s maskom od nerđajućeg čelika, ili skroz crnu varijantu. Teži svega pedesetak grama i možda je malo deblji nego što biste želeli, ali je to neophodno zbog senzora koji meri otkucaje srca. Vek baterije zavisi od toga da li se koristi GPS – bez njega, punjenje će biti potrebno tek posle oko 7 dana rada, dok uz aktivan GPS baterija obezbeđuje oko 13 sati aktivnosti.

Vivoactive 3 ima kolor ekran osetljiv na dodir pa je upravljanje jednostavno, a žiroskom obezbeđuje da se pozadinsko osvetljenje uključi kada podignete ruku. Možete da menjate izgled ekrana instalacijom watchface-a i da dodajete funkcionalnost učitavanjem vidžeta. Sat ima jedan fizički taster koji pomaže pri navigaciji u menijima.

PCPress.rs ImageUgrađeni softver broji pređene korake, stepenice, prati srčani ritam danju i noću, preračunava koliko ste kalorija potrošili, koliko ste minuta bili aktivni, a ispisuje i nivo stresa izračunat na osnovu raspoloživih podataka. Na veoma lak način mogu se napraviti kompletni treninzi, pojedine vežbe u trčanju, biciklizmu, kardio ili vežbe snage u teretani, a zatim ti podaci prebaciti na sat. Vivoactive tokom treninga prati vežbe, ponavljanja, setove i vreme odmora. Može vas pozvati da ustanete i makar nakratko budete aktivni ako primeti da predugo sedite. Funkcije pametnog sata omogućavaju prosleđivanje notifikacija s telefona, upravljanje muzikom, pregled vremenske prognoze ali i pokretanje aplikacija iz Garmin Connect IQ prodavnice. Kao važan adut pominje se i Garmin Pay, mada on kod nas nije šire upotrebljiv.

Garmin Vivoactive 3 nije jeftin uređaj, ali za uloženi novac dobijate sve funkcije koje danas može da ima jedan fitnes sat, organizovane logično i prilagođene korisniku. Pri tom je proširiv kvalitetnim aplikacijama i obećava da će se razvijati tokom narednih godina. Odlična kupovina za ljubitelje zdravog života!

PCPress.rs Image

infoteam.rs

(Objavljeno u PC#252)

Facebook komentari: