Laptop leto 2022

Review: Honor 8X – Etalon srednje klase

Honor modeli sa sufiksom X već godinama važe za uređaje koji predvode tržište kada je u pitanju odnos uloženog i dobijenog. Honor 8X ima cilj da tu tradiciju nastavi, iako su okolnosti u cenovnoj klasi u kojoj se takmiči veoma komplikovane. Srećom, ima izuzetno dobre adute.

PCPress.rs Image

Kao što ste navikli, svaki Honor telefon ima svog „pandana“ u Huawei svetu, imajući u vidu da se radi o danas možda razdvojenim, ali svakako bratskim firmama. Honor 8X je pristupačnija verzija Huawei Mate 20 Lite uređaja kog smo vam predstavili u prošlom broju časopisa “PC”. Upravo odlične osnove daju za pravo našim očekivanjima od ovog telefona.

Honor i Huawei dele R&D resurse, ali to ne sprečava Honor da ode koji korak dalje. Uspeo je da dodatno istanji ivice oko velikog ekrana, pa tako Honor 8X stiže sa ekranom od nominalnih 6,5 inča, sa veoma tankim ivicama, koji pak sa druge strane veoma lepo leži u ruci jer se do velike dijagonale došlo istanjivanjem ivica pre nego povećavanjem dimenzija. Istovremeno, izrada je odlična, a dizajn prosto pleni, zahvaljujući staklenoj poleđini izdeljenoj na dve površine koje prelamaju svetlost na potpuno drugačije načine. No, ne treba smetnuti sa uma da staklo koje obavija aluminijumski frejm za prednje i zadnje strane nije snažno zaštitno staklo, te da telefon nema povišen stepen otpornosti. Ekran je IPS tipa, veoma izduženih ivica u odnosu 19,5:9, te rezolucije 2340×1080 piksela.

Pročitajte i:  Kako da podelite svoj WhatsApp status na Facebooku

PCPress.rs Image

Kamera je takođe snažan adut Honor 8X telefona. Pozadi zatičemo kombinaciju od 20 + 2 megapiksela, gde se manji senzor stara o prikupljanju informacija o svetlosti. Dok je zadnja kamera identična, kod prednje kamere se odstupilo od Mate 20 Lite šablona i umesto dvostruke kamere imamo jedan senzor od 16 megapiksela. Honor 8X podržava AI snimanje, što je veliki adut kod korisnika koji žele da ostvare dobar rezultat uz malo napora, zahvaljujući brojnim optimizacijama za snimanje raznih scena. Fotografije su odlične, ali je izostalo 4K video snimanje, već se korisnik mora zadovoljiti 1080p videom, iako je čipset više nego dovoljno snažan da ga podrži. Što nas dovodi do verovatno najvećeg pomaka…

Primeri fotografija snimljenih Honor 8X telefonom

Čast bez snage ne ide

PCPress.rs ImageHonor 8X se isporučuje sa Kirin 710 čipsetom, koji predstavlja veliki pomak u odnosu na prethodnika, Kirin 659, na kome su se bazirali telefoni srednje klase prethodne generacije. Ima osam jezgara, od čega četiri rade na 2,2 GHz i bazirana su na Cortex-A73 jezgrima, dok četiri jezgra bazirana na Cortex-A53 jezgrima rade na 1,7 GHz. Takođe, grafika je unapređena i sada Mali-G51 MP4 donosi više nego dovoljno odgovora na sve izazove. Sve to je upareno sa 4 GB RAM-a i 64 GB skladišnog prostora, što se može dodatno proširiti microSD slotom koji je odvojen i ne zauzima mesto dvema SIM karticama.

Pročitajte i:  Ko je bolji vozač, korisnik iPhone-a ili Androida?

PCPress.rs Image

Uz sve to, telefon je zaokružen odličnom baterijom velikog kapaciteta od 3750 mAh, koja donosi dugotrajnu autonomiju. Na spisku karakteristika su 3,5-mm konektor sa Histen 5.0 tehnologijom prilagođavanja bubicama i korisniku, FM radio, kao i micro-USB konektor. Sa veoma pristupačnom preporučenom cenom, postavlja se sasvim logično pitanje: „Čemu skuplji telefoni?“ Honor je definitivno napravio fantastičan posao, te njegov telefon namenjen srednjoj klasi, koji je usput fantastično prilagođen dubini prosečnog srpskog džepa, predstavlja jednu od najboljih kupovina trenutno na tržištu. Jedan je od telefona sa kojima se prosto ne može pogrešiti, upravo zahvaljujući tome što je odlično zaokružen i praktično bez izraženih nedostataka, posebno imajući u vidu cenovni razred, što uvek treba pohvaliti.

Primeri korisničkog interfejsa Honor 8X telefona

Korisna adresa https://www.hihonor.com/rs/

Facebook komentari:
ERP 2022

Tagovi: , , , , ,