BIZIT plus

RNC Solutions na projektu izgradnje 5G mreže u Austriji

Članica Roaming Networks grupe u Austriji, RNC Solutions, u saradnji sa SPL Tele, započela je pilot projekat instalacije i puštanja u rad 5G baznih stanica u Austriji.

PCPress.rs Image

“Mi smo jedna od prvih kompanija iz Srbije koja radi na instalacijama baznih stanica 5G mreža. Nakon pet godina poslovanja na autrijskom tržištu i velikog broja uspešno izvedenih projekata, prirodan sled je bio da naša kompanija dobije priliku da učestvuju u jednom ovakvom pionirskom projektu kompanije NOKIA za jednog od najvećih mobilnih operatera u Austriji A1”,  ističe Rade Vujović, generalni direktor Roaming Networks grupe.

Direktor operacija RNC Solutions Predrag Trajkovski podseća da je kompanija zajedno sa SPL Tele, poslednjih pet godina radila na projektima modernizacija svih mreža mobilnih operatera u Austriji.

“Naši zaposleni su profesionalci sa značajnim iskustvom u izvođenju radova na kompleksnim telekomunikacionim projektima. Angažovanje na projektu za izgradnju 5G mreže za nas je ne samo veliki izazov, već i odlična prilika da se još jednom prikažemo kao jedan od vodećih sistem integratora ne samo na Balkanu, već i u srednjoj Evropi”, istakao je Trajkovski.

Pročitajte i:  EU razmišlja da ublaži pravila spajanja telekomunikacionih kompanija

Pilot projekat je započet u prvoj nedelji juna, a više od 80 ljudi iz kompanije radi na projektima širom Austrije.


Ukoliko vas interesuje 5G mreža, pažljivo nas pratite u sledećem broju PC Press-a jer ćemo kroz niz tekstova opisati i razjasniti sve kontroverze oko izgradnje, održavanja i primene 5G, uključujući uticaj na životnu sredinu i ljude. Objavićemo i tekstove o postignućima kompanija, koje su uključene u razvoj i implementaciju 5G tehnologije kao i intervjue sa sva tri mobilna operatera, o perspektivama 5G u Srbiji, među kojima će upravo biti i intervju sa generalnim direktorom Roaming Networks grupe, Radetom Vujovićem.

Facebook komentari: