BIZIT plus

Robinhood kripto valuta doživela krah

Robinhood je pre par dana naišao na probleme prilikom trgovine kriptovalutama kada je iznenadno skočila cena Dogecoin-a zbog kojeg su korisnici hrlili na aplikaciju. Web-sajt DownDetector prikazuje da je Robinhood doživeo delimični prekid u kripto trgovanju koji je rešen nakon nekoliko sati.

Robinhood kripto valuta doživela krah zbog Dogecoina.

Još jedan prekid kripto trgovanja povezan sa Dogecoin-om

Prekid kripto trgovanja je bio posebno primetan jer se dogodio tokom skoka cena Dogecoin-a. Kovanice su na početku dana koštale oko 0,40 USD, oko 8:00 časova one su prešle 0,50 USD i dostigle vrednost čak 0,60 USD nakon 2 sata. Korisnici su brzo izrazili svoje nezadovoljstvo aplikacijom na Twitter-u, videći je kao retrospektivu koja se dogodila u januaru kada je Robinhood ograničio trgovanje akcijama, uključujući GameStop i AMC. U poruci u aplikaciji korisnicima je stiglo obaveštenje da postoje privremeni problemi sa kripto trgovanjem i da se radi na njegovom rešavanju. U međuvremenu, cena Dogecoin-a je nastavila vrtoglavo da skače.

Robinhood je mnogima olakšao da postanu amaterski trgovci akcijama i kripto valutama. Problemi sa Robinhood-om mogu uticati na tržišta, jer je to možda jedini put kojim masa trgovaca može da izvrši nalog za kupovinu ili prodaju. Ovo je drugi prekid kripto trgovanja povezan sa Dogecoin-om u roku od nekoliko nedelja. 16. aprila Robinhood je napisao da je oduševljenje Dogecoin-om dovelo do sporadičnih neuspeha kripto naloga i da su ti prekidi za Robinhood neprihvatljivi.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: