BIZIT plus

Robot-strašilo koji čuva useve i stada

Već smo navikli na neobične patente koji nam dolaze od japanskih inovatora, pa robot pod imenom ‘Super Monster Wolf‘ ne predstavlja veliko iznenađenje. Ovaj robotski čuvar pokriven je krznom baš kao i životinja po ugledu na koju je konstruisan, a funkcioniše tako što uz pomoć senzora detektuje pokrete, te kada mu se približi neka divlja životinja, ili bilo šta što se kreće, iz očiju ispušta LED snopove svetla koji imaju za cilj da uplaše uljeze.

PCPress.rs Image

Iako je dizajniran da plaši nepoželjne divlje životinje, te tako sačuva useve korisnika, zahvaljujući svom nimalo naivnom izgledu ovaj robot ni ljude ne ostavlja ravnodušnim. Kada preko infracrvenih senzora detektuje pokret, robot ispušta do 18 različitih zvukova, uključujući režanje, ljudski glas, te zvuk pucnja, a osnovna namena mu je čuvanje stada od predatora iz prirode.

Ovaj robotski čuvar može da se nabavi po ceni od 2.200 dolara, a kreatori tvrde da se isplati, budući da je, kako kažu, procenat sačuvanih useva i stada bitno veći kada je prisutan.

Pročitajte i:  Harvardski robotski egzoskeleton može poboljšati hodanje i smanjiti padove 

Izvor: Mashable

Facebook komentari: