Rohde & Schwarz SIT enkriptuje razgovore preko iPhone-a

PCPress.rs ImageDo sada nije bilo lako zaštititi razgovore mobilnim telefonima od prisluškivanja – za takvu zaštitu bilo je potrebno preduzeti opsežne mere. Rohde & Schwarz nudi kompaktno rešenje koje to omogućava: TopSec Mobile crypto headset. Ovaj uređaj je već dostupan za telefone zasnovane na Android-u, a sada je prilagođen i za iPhone

 Kada direktori i ostala lica na visokim položajima razgovaraju telefonom, oni ponekad razmenjuju poverljive podatke, koje niko drugi ne bi trebalo da čuje: detalje o razvoju proizvoda i projekata, strateški planovi, finansijski podaci i sve ostalo što nije namenjeno javnosti. Obično je za zaštitu ovakvih razgovora od prisluškivanja zaduženo IT osoblje, što je težak zadatak, jer treba pokriti razne vrste mobilnih telefona, na raznim lokacijama, pri čemu se četo ti telefoni koriste i za privatne razgovore.

TopSec Mobile, komapktan uređaj kompanije Rohde & Schwarz SIT, sve to radi jednostavno i pouzdano. Smart telefon može da se koristi na uobičajen način, bez ikakvih ograničenja, a kada je potrebno obaviti poverljiv razgovor, dovoljno je da korisnik uoptrebi “crypto headset”, koji se aktivira preko bluetootha-a, i razgovor će biti enkriptovan. TopSec Mobile podržava telefone koji rade pod Android-om, a od sada i iPhone; u planu je podrška i ostalim platformama.

Pročitajte i:  HarmonyOS NEXT neće podržavati Android aplikacije

“TopSec Mobile kombinuje proverenu sigurnost komunikacije bez mogućnosti prisluškivanja sa maksimalnom fleksibilnošću za korisnika”, kaže Winfried Wirth, predsednik ogranka Rohde & Schwarz SIT. “Sada i korisnici iPhone-a mogu da koriste naše rešenje za bezbedno kriptovanje podataka koje je praktično i jednostavno za upotrebu. TopSec Mobile se može koristiti svuda u svetu. R&S VoIP-SERVER S110 je optimizovan za TopSec Mobile, pa se i on može koristiti za glasovnu komunikaciju kada je to potrebno. Standardizovani VoIP protokoli takođe omogućavaju korišćenje javnih VoIP provajdera.

 

Izvor: Rohde & Schwarz

 

Facebook komentari: