Ruska kompanija za e-skutere Whoosh izlazi na berzu

Ruska kompanija za električne skutere Whoosh saopštila je da očekuje da će njena inicijalna javna ponuda (IPO) u Moskvi biti 185 rubalja (2,94 dolara) po akciji, na dnu procenjenog raspona objavljenog prošle nedelje.

PCPress.rs Image

U njemu se navodi da će ukupna veličina IPO-a, koja će biti prva ruska od kada je Moskva poslala desetine hiljada vojnika u Ukrajinu u februaru, biti oko 2,3 milijarde rubalja.

Iako skroman po veličini, Whoosh debi na berzi će se smatrati ključnim testom zdravlja ruskih tržišta kapitala više od devet meseci nakon što je Zapad uveo sankcije Moskvi zbog njenih akcija u Ukrajini, odsecajući veći deo ruskog finansijskog sektora od zapadnih investicija .

Whoosh navodi da bi njegova tržišna kapitalizacija nakon IPO-a i dodatne emisije od 2,1 milijarde rubalja mogla da dostigne 20,6 milijardi rubalja (332,12 miliona dolara).

Izvršni direktor Whoosh -a Dmitry Chuyko rekao je da je kompanija odlučila da precizira cenu transakcije i neke druge parametre nakon sastanaka sa potencijalnim investitorima i nakon što je videla “konkretno interesovanje” vodećih ruskih investicionih fondova.

„Sigurni smo da će predložena IPO cena pružiti potencijalnim investitorima dodatni komfor i istovremeno će nam omogućiti da privučemo prvoklasna ruska sredstva u kapital kompanije“, naveo je Chuyko u saopštenju.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,