S jednog na drugi kraj Beograda sada uz pomoć Google Maps navigacije

Na Google Maps je od juče, 13. januara, konačno moguće korisnicima u Beogradu da na svojim pametnim telefonima dobiju uvid u kretanje gradskog prevoza, cene karte i druge bitne informacije o GSP-u.

PCPress.rs Image

Servis Google Transit koji funkcioniše u okviru Google Maps koje najčešće koristimo za navigaciju, od juče je i zvanično dostupan za korisnike u Beogradu. Naime, ukoliko ukucate željenu destinaciju u pomenutoj aplikaciji dobićete grafički iscrtanu rutu uz broj gradskog prevoza koji možete sačekati, za koliko autobus dolazi i koliko košta cena karte.

Srpska prestonica je konačno dobila ovaj dugo očekivani servis po ugledu na druge velike gradove Evrope i sveta, ali i nekolicine domaćih gradova koji su još pre uveli ovu opciju. Da podsetimo da je ova opcija prvo omogućena u Nišu još u maju prošle godine.

PCPress.rs Image

Ostaje samo još da se vidi da li će i drugi veći gradovi u Srbiji dobiti sličnu funkciju. Google Transit je već od danas moguće koristiti na poznatoj aplikaciji za iOS i Android operativne sisteme, kao i na web-u.

Pročitajte i:  Ažuriranje Google Maps donosi korisnu izmenu Android Auto 3D prikazu zgrada

Izvor: Netokracija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,