Sa Pavlom Vučkovićem na I(aj)T(i) – Ostaću slobodan, neću se vezati je samo izgovor

Film Panama, kao reakcija na današnji način komunikacije i otuđenja među ljudima, ostvarenje je reditelja Pavla Vučkovića. Njegov prvi dugometražni film predstavljen je u okviru festivala u Kanu 2015. godine, nakon čega je usledila i srpska premijera na otvaranju Cinema City u Novom Sadu. Ovaj perspektivni umetnik zapažen je i po svojim filmskim ostvarenjima kratke forme za koje je bio nagrađivan na Kanskom festivalu. Kratki film “Beži zeko beži” osvojio je Grand Prix, dok je “Minus” zauzeo treće mesto. Jedan je od režisera humorističke serije “Mile protiv tranzicije”. Za pcpress.rs otkriva nam u kojoj meri nove tehnologije imaju uticaj na njega i njegovo stvaralaštvo.

Deezer svira za dobro jutro?

Ne, svira Google Play Store. Pre više godina sam imao aplikaciju Songza, koja je po mom mišljenju bila najbolja interent platforma za slušanje muzike. U Songzi su svaku playlistu sastavljali ljudi, uglavnom poznavaoci i obožavaoci muzike. Onda ih je kupio Google i integrisao u Google Play Music. Sada je tu ostala Songza u tragovima.

Pročitajte i:  WhatsApp sada omogućava da prikačite do 3 poruke u četovima

Glavni muški lik filma „Panama“ biva opčinjen misterioznom devojkom. Da li u potrazi za ljubavlju „na mreži“ lako gubimo sebe?

Nisam imao puno iskustva u traženju ljubavi na mreži, uglavnom je to bilo offline. U Panami mreža je više nešto što prikazuje stanje svesti glavnog junaka i njegov pogled na svet. Takođe, mreža u Panami, kao i često u realnosti, služi da bude lažni trag za gledaoca i glavnog muškog lika.

Omiljena aplikacija za ćaskanje?

Nemam omiljenu aplikaciju, više se prilagođavam sagovornicima. Najviše koristim Viber, pa WhatsApp.

Šta bolje prolazi u filmskoj industriji, istina ili laž?

Kao i svuda, laž bolje prolazi na kratke staze, a istina na duge.

Film „Panama“ počinje eksplicitnom scenom seksa. Da li žanr (erotskog) trilera ruši tabue u Srbiji?

I pre Paname, pojavilo se nekoliko filmova koji su se bavili odnosima mladih sa još eksplicitnijim scenama sexa. Mislim da je to generacijska stvar. Posle filmova koji su se bavili ratovima na Balkanu, došao je talas filmova autora koji tematiku traže u svojoj generaciji. Inače, ne bih rekao da u Panami ima eskplicitnih scena seksa, samo ih ima mnogo.

Pročitajte i:  Najbolje aplikacije za hvatanje beleški: Joplin

Kupuješ novi mobilni telefon. Šta presuđuje performanse ili dizajn?

I jedno i drugo.

U svojim filmovima kratke forme baviš se temom odnosa među mladima. Da li je stih „Ostaću slobodan, neću se vezati, važno je samo dobro se zezati“ izgovor za sve?

Taj stih je u slučaju tinejdžera i mladih sasvim opravdan, ali u slučaju ljudi koji su već u nekom „zrelijem“ dobu , taj stih postaje izgovor za strah od vezivanja, koji je generalno problem današnjice i o kome je reč u Panami.

Kako se rekreiraš i da li koristiš fitnes gedžete?

Treniram kendo i skoro svaki dan radim vežbe za kondiciju i snagu. Koristim aplikaciju MadBarz. Ima sve moguće vežbe i planove treniranja, i odlična je za motivaciju.

Koristiš li moderne tehnologije pre svega za specijalne efekte?

Do sada nisam imao puno potrebe za specijalnim efektima u svojim filmovima, ali imajući u vidu da je sada sve digitalizovano, moderna tehnologija je uključena u ceo proces stvaranja filmske slike.

Fotografije su iz filma “Panama”

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , ,