BIZIT plus

SAD poziva eksperte u oblasti AI-a da učestvuju u mapiranju AI rizika

Vlada SAD-a traži od kvalifikovanih članova javnosti pomoć u pronalaženju kako iskoristiti prilike i prevazići izazove povezane sa generativnom veštačkom inteligencijom. Gina Raimondo, američka sekretarka za trgovinu, objavila je da Nacionalni institut za standarde i tehnologiju pokreće javnu radnu grupu za AI tehnologije koja može da generiše sadržaj.

PCPress.rs Image

Korišćenje AI tehnologija izaziva sve veće polemike

Prema agenciji, grupa će biti sastavljena od volontera sa tehničkom ekspertizom iz privatnog i javnog sektora i radiće zajedno preko kolaborativnog online radnog prostora. Za početak, grupa će prikupiti podatke o tome kako se NIST AI okvir za upravljanje rizikom može koristiti za podršku razvoju generativne AI tehnologije. Zatim se od grupe očekuje da podrži testove i procene agencije u vezi sa veštačkom inteligencijom.

Vlada se trudi da održi korak sa brzim tempom generativne AI tehnologije. U aprilu je Nacionalna uprava za telekomunikacije i informacije zatražila javne komentare o mogućim propisima koji bi tvorce veštačke inteligencije pozivali na odgovornost. Bela kuća je takođe pozvala američke radnike da podele kako se automatizovani alati koriste na njihovim radnim mestima. Zatim je u junu uveden zakon koji će uspostaviti komisiju od 20 osoba koja će proučavati načine za umanjivanje rizika i moguće štete od AI.

Pročitajte i:  Apple prototip AI alata animira slike koristeći tekstualne opise 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: