Top50 Glas publike

Sad stvarno treba promeniti Yahoo lozinku

Ako se sećate, pre nekoliko meseci smo pričali da je Yahoo pre nekoliko godina imao ozbiljan bezbednosni propust prilikom kojeg su ukradene informacije sa najmanje 500 miliona korisničkih naloga.

PCPress.rs Image

Po novim saznanjima, nakon zvaničnog priznanja kompanije da se ovaj napad dogodio, Bezbednosna kompanija InfoArmor izjavila je da je ukradena baza prodata na dark webu. Izvor navodi da je grupa hakera iz Istočne Evrope na Tor mrežu stavila ponudu da da prodaje pomenutu bazu po ceni od 300.000 dolara. Ako je verovati informacijama koje je naknadno obelodanio Nju Jork Tajms, bar tri kupca sada imaju u posedu pomenutu bazu, između ostalog dva poznata spam servisa i jedan usko povezan sa špijunskim službama.PCPress.rs Image

Ako nas niste ozbiljno shvatili prvi put kad smo pričali o ovome, krajnje je vreme da promenite pomenutu lozinku, jer pored same lozinke, ukradena baza je sadržala i informacije o bezbednosnim pitanjima i drugim e-mailovima koji su služili kao bekap ukoliko zaboravite ili izgubite šifru. Po poslednjim informacijama, baza se i dalje nalazi u prodaji, ali je, zbog razvoja događaja njena cena drastično pala, i sada se može pronaći za između 20.000 i 50.000 dolara.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Telefonski brojevi kao roba na Dark webu
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,