BIZIT plus

Google Docs i Drive dobijaju podršku za eSignatures

Google dodaje izvornu podršku za eSignatures u Docs i Drive u pokušaju da olakša korisnicima da traže potpise i potpišu dokumente iz svog softvera za produktivnost zasnovanog na oblaku, objavila je kompanija.

PCPress.rs Image

Funkcija ima za cilj da ponudi pojednostavljen način potpisivanja digitalnih dokumenata

Google sada objavljuje mogućnost zahtevanja i ostavljanja eSignatures u beta verziji, nakon više od godinu dana testiranja ove funkcije u alfa verziji.

Postoji mnogo delova softvera koji već nude podršku za eSignature, u rasponu od opcija zasnovanih na oblaku kao što je Dropbox do lokalnih programa kao što je Adobe Acrobat. Google-ov dodatak ove funkcije je više o ponudi pariteta sa svojim konkurentima, a ne o stvaranju novih osnova, i znači da korisnici ne bi trebali toliko da se prebacuju između različitih aplikacija i tabova dok rade na ugovorima nakon što se uvede.

Snimci ekrana koje je objavio Google pokazuju kako će korisnici Docs i Drive-a moći da zatraže potpuni potpis ili inicijale od primalaca, a tu je i okvir „datum potpisa“ koji se može podesiti na automatsko popunjavanje. Više zahteva za potpise može da se generiše iz istog šablonskog ugovora, a Google kaže da uključuje i mogućnost praćenja statusa potpisa na čekanju. Zvuči kao da ćete za sada moći da tražite potpise samo od Gmail korisnika; U Google-ovom blogu se navodi da „mogućnost zahtevanja e-potpisa od korisnika koji nisu Gmail“ neće stići kasnije ove godine.

Pročitajte i:  Najbolje aplikacije za hvatanje beleški: Google Keep

Iako ova funkcija izlazi iz alfa verzije i ulazi u beta verziju, Google-ova funkcija eSignatures još uvek neće biti široko dostupna svim korisnicima Workspace-a. Pojedinačni pretplatnici  će dobiti pristup otvorenoj beta verziji ove funkcije u narednih nekoliko nedelja, ali drugi pretplatnici Workspace Business ili Enterprise će dobiti pristup samo ako to njihovi administratori izričito zatraže. Ne pominje se da li ili kada bi ova funkcija mogla doći na Google-ove besplatne lične naloge.

Izvor: Theverge

,

Facebook komentari: