Sada možete poručiti dostavu hrane bez ljudske interakcije

Pojavom Korona virusa, postavilo se pitanje kako ljudi reaguju u situacijama epidemija, i kao najvažnije pitanje, kako će kupovati zdravu i ispitanu hranu dok traje vanredna situacija. Jedan američki startap ima ideju kako da to reši, i u SAD-u pruža uslugu dostavljanje namirnica bez ljudske interakcije.

dostava-namirnica-bez-interakcije-ljudi

Na pragu ogromnog dostignuća u dostavi namirnica

Instacart, startap iz Sjedinjenih Američkih Država pruža mogućnost korisnicima da naruče namirnice bez da te namirnice imaju dodir sa ljudima. Oni su uveli funkciju “Napusti kod mojih vrata“, vrstu isporuke gde se dostavljač i kupac uopšte ne sreću. Ova opcija uvedena je pre par dana, kao jedan važan korak pri suzbijanju širenja Korona virusa. I druge kompanije za dostavu hrane povedene ovom idejom implementirale su slične usluge u toku ove nedelje. Ostaje da se vidi koliko će ovaj potez uticati preventivno na zaštitu od Korona virusa.

Dostava bez ljudske interakcije nije nova ideja, već su je Amerikanci preuzeli od Kineza, koji su poslednjih nedelja razradili kompletne strategije za zaštitu i suzbijanje Korona virusa, koji se prvo i pojavio kod njih. Sve države pažljivo prate razvoj situacije ovog novog virusa, dok su velike kompanije širom sveta otkazale svoje najveće sajmove i konferencije, poput MWC Barselona 2020, Facebook F8 i još mnogo drugih.

Pročitajte i:  Instacart podelio 250 otkaza i pored pozitivnog rasta

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,