ERP 2024

Saga: Partnerstvo sa kompanijom Thawte

securitySaga je, u želji da poveća bezbednost na internetu, postala partner sa Thawteom – jednim od članova svetskog komiteta za internet sigurnost.

Jedan od najvećih problema sa kojima se sreće moderno poslovanje preko interneta je poverenje i sigurnost. Mnogi ne veruju sadržaju na sajtovima i zabrinuti su za sudbinu poverljivih podataka koje daju zato što potencijalna opasnost na internetu postoji samim odlaskom na mrežu. Klikom na neki link možete stići na sajt koji šalje maliciozni kôd ka vašem računaru, a korisnici žele da znaju da se nalaze na bezbednoj adresi.

SSL enkripcija, koja se ranije koristila, u današnje vreme bez autentičnosti ne daje kompletnu zaštitu. Zato je osnovano SSL sertifikaciono telo koje je na novom standardu radilo više od godinu dana i kao rezultat donelo Extended Validation (EV) SSL Certificate koji je značajan napredak u sigurnosti online poslovanja. Sertifikaciono telo daje dozvole za rad dobavljačima, koji dalje izdaju sertifikate sajtovima. Rigorozne provere pre svakog izdavanja dozvola i sertifikata su obavezne da bi krajnji korisnici mogli verovati svaki put kad vide EV SSL sertifikat.

Pročitajte i:  Apple uvodi oznaku Verifikovana bezbednost

Novi internet pretraživači (počevši od verzije Internet Explorera 7, Firefoxa 3, Opere 9.5, Safarija 3.2, Chroma…) imaju podršku za EV SSL sertifikat, a krajnjim korisnicima je prikaz provere EV SSL sesije znatno vidljiviji nego stari SSL. Očigledan zaštitni interfejs počinje od adresnog polja – kada korisnik poseti sajt koji koristi EV SSL enkripciju, u zavisnosti od pretraživača, deo ili celo adresno polje pozeleni. Prikazuje se ime organizacije koja stoji iza web sajta i ime autorizovanog tela koje je proverilo autentičnost sajta. Promena boje se dešava trenutno i time obaveštava da je sajt prošao rigoroznu kontrolu provere potvrde identiteta.

Thawte nudi SSL sigurnosne protokole sa 256-obitnom enkripcijom u kombinaciji sa autentikacijom identiteta sajta. Uvek garantuje da organizacija imenovana u sertifikatu ima pravo da koristi pomenuto ime domena i da individua koja je tražila sertifikat u ime organizacije autorizovana za to. Tako su posetioci zaštićenih sajtova mirni i sigurni tokom poslovanja. EV SSL sertifikat se dokazao naročito koristan kompanijama čiji se domeni smatraju visoko-rizičnim, koji su na meti fišinga i drugih vidova internet prevara u koje se ubrajaju banke, aukcijski sajtovi, online prodavnice i ostali sajtovi koji pružaju internet transakcije.

Pročitajte i:  Nestaju mnoge web stranice nastale između 2013. i 2023.

Povećavajući nivo bezbednosti Saga smanjuje rizik od negativnih posledica poslovanja, jer poboljšava nivo autentičnosti sajtova koji traže digitalni sertifikat za sigurnosne transakcije preko interneta.

Facebook komentari: