BIZIT plus

Sajberbezbednosna rešenja za kompleksne poslovne mreže

Želite da obezbedite najbolju moguću zaštitu u kompleksnim uslovima kakvi vladaju u modernom IT biznisu? U tom slučaju morate razmišljati proaktivno i biti spremni da izađete pretnjama u susret. Clico obezbeđuje raznolike alate koji su u stanju da drastično unaprede nivo korporativne bezbednosti, a među njima se ističu Tufin Orchestration Suite i Forescout eyeSegment.

PCPress.rs Image

Svake godine čitamo izveštaje da broj potencijalnih sajberbezbednosnih pretnji eksplodira, a uvećavanje nekada eksponencijalnom, a nekada geometrijskom progresijom neće stati u godinama koje dolaze. Naprotiv, ranjivosti će biti još izraženije usled usložnjavanja čitavog ekosistema i ubacivanja u jednačinu ogromnog broja IoT i OT uređaja koji će komunicirati međusobno, i to samostalno, bez potrebe za čovekom. Kako u takvoj situaciji zadržati potpunu kontrolu, naredni je korak velikog sajberbezbednosnog izazova, a Clico se stara da i tom izazovu, baš kao i svim ostalim, odgovori na adekvatan način.

Segmentiranje složenog sistema

Kada govorimo o rešenjima baziranim za potpuni nadzor IoT (Internet of Things) i OT (Operation Technologies) sistema, ForeScout se nameće kao jedan od najlogičnijih i najsveobuhvatnijih izbora, budući da omogućava potpunu kontrolu i nadzor nad kompleksnim informacionim i operacionim sistemima. U tom smislu, jedna od najvažnijih potpora takvom složenom sistemu jeste ForeScout eyeSegment, koji baš kao i drugi članovi ove familije proizvoda (eyeSight, eyeControl, eyeExtend), omogućava lako fokusiranje na određenu grupu funkcija koje treba isporučiti u velikom sistemu.

PCPress.rs Image

Tako je eyeSegment namenjen segmentaciji velikih, složenih mreža, čime proširuje mogućnosti ForeScout platforme kako bi prebrodio izazove s multidomenskim, višenamenskim mrežama. Omogućava kontrolu segmentiranja pojedinih delova mreže, konstantan nadzor, ali i validaciju, fokusirajući se na vizuelizacije u realnom vremenu i proaktivne simulacije polisa i njihove efikasnosti. Korišćenjem eyeSegment rešenja moguće je mapirati saobraćaj s preciznim informacijama o korisnicima, aplikacijama, servisima i uređajima, kao i dizajnirati, simulirati i precizno podešavati polise segmentacije. Kada složen sistem treba segmentirati, od izuzetne je važnosti da se predvidi kakav će efekat određene polise imati u novonastalim segmentima, i tada eyeSegment dolazi do punog izražaja. Osim toga, omogućen je precizan monitoring čitave segmentacije u realnom vremenu, kao i odgovor na razne vidove kršenja pravila i polisa do kojih može doći iz neznanja, tehničkih problema, neupućenosti, ali i usled loših namera, zbog čega se rizici po bezbednost mogu unapred analizirati i proaktivno eliminisati.

Pročitajte i:  Manje od polovine IT lidera je sigurno u svoje IoT security procedure

Korišćenje eyeSegment rešenja donosi ogromne prednosti. Njegovim korišćenjem praktično dobijate svojevrsni layer koji služi za proaktivno dizajniranje i kreiranje polisa, uz precizna podešavanja u skladu s potrebama raznih segmenata unutar same mreže, što je od izuzetne važnosti u kompleksnom sistemu. Time se dodatno unapređuje operaciona efikasnost, stavlja jasan fokus na potencijalne izazove i probleme, omogućava konstantno i konzistentno sprovođenje polisa u raznim segmentima i na raznim mrežnim domenima, uz njihovo fino i precizno podešavanje zarad prilagođavanja određenim segmentima unutar mreže. Konačno, uz konstantan nadzor minimalizuje se remećenje poslovnih zadataka i predviđa uticaj svake promene bilo kakve polise na mrežu, odnosno njene segmente, čime se zaokružuje kompletan nadzor savremenog poslovnog sistema.

Automatizacija na polju sajberbezbednosti

Balansiranje agilnosti i bezbednosti unutar heterogenih okruženja veliki je izazov, bez obzira na to da li govorimo o fizičkim, hibridnim ili cloud-baziranim mrežama. U tom smislu, u najvažnije stavke spada Security Policy Orchestration, što je zapravo inteligentna automatizacija promena i pratećih procesa unutar mrežnog okruženja. Dakle, ne bilo kakva automatizacija, već takva da postoji razumevanje mrežnih procesa, što se postiže simulacijom i analitikom. Sve to obezbeđuje novi, viši nivo uprave, nadzora i kontrole nad mrežnim okruženjem, doprinoseći kritično bezbednosti, naročito kada je reč o modernoj poslovnoj mreži.

Pročitajte i:  Porast sajber napada širom sveta

PCPress.rs Image

Jedan od najkvalitetnijih alata u toj oblasti jeste Tufin Orchestration Suite. Reč je o rešenju za automatsku analizu rizika, dizajniranje, isporuku i reviziju mrežnih okruženja, koje se bazira na polisama. Tufin minimalizuje bilo kakve potencijalne pretnje kritičnim aplikacijama, ali i potencijal za napade svih vrsta. Njegov sistem automatizacije omogućava kompanijama da implementiraju promene sigurnosnih polisa u roku od samo nekoliko minuta u izuzetno složenim okruženjima, bez obzira na to da li se radi o fizičkoj, hibridnoj ili cloud mreži, omogućavajući na taj način agilan odgovor na izazove i pretnje bilo koje vrste.

Sa Tufin Orchestration Suite je moguće:

  • Uvećati produktivnost i smanjiti mogućnost greške putem korišćenja zero-touch automatizacije za sve vrste promena u dizajniranju, sistemu isporuke i verifikacije.
  • Obezbediti kontinuiran rad putem menadžmenta konektivnosti kroz heterogena mrežna okruženja.
  • Osigurati kontinuiranu usaglašenost s bezbednosnim standardima.
  • Eliminisati sve vidove pretnji putem proaktivne simulacije i analize rizika, te automatskog „otkačivanja” rizičnih i/ili redundantnih polisa.
  • Redukovati vreme pripreme za reviziju i do 70 odsto.
  • Pojednostaviti usklađenost sa industrijskim standardima, kao što su PCI DSS, GDPR, HIPAA, SOX i NERC CIP.
  • Redukovati kompleksnost menadžmenta hibridnih mreža.
  • Nadgledati bezbednosne polise i upravljati njima kroz korporativne firewall-ove, kao i privatne i javne cloud sisteme.
  • Obezbediti mrežnu i aplikacionu konektivnost kroz preciznu topologiju, mapiranje i analizu.
  • Redukovati rizike i pretnje centralizovanom kontrolom mrežne segmentacije.
Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove

Tufin Orchestration Suite prilagođen je raznim vrstama primena, uključujući i korporativne mreže u domenima telekomunikacija, transporta, energije, zdravstvene zaštite, maloprodaje, obrazovanja, javnih ustanova i državne uprave, te revizije. Tufin Technology Alliance garantuje visok stepen ostvarenog partnerstva s liderima industrije, što omogućava i jednostavnu integraciju s popularnim poslovnim sistemima današnjice. Na prestižnom spisku partnera su, između ostalih: Amazon Web Services, Cisco, Microsoft Azure, Check Point, ForcePoint, Juniper Networks, Fortinet, Paloalto Networks, Symantec, vmware NSX i Openstack. TufinReady ekosistem sertifikovanih i podržanih rešenja izuzetno je razvijen, što dodatno olakšava sve vidove implementacije i korišćenja.

Korisna adresa: info@clico.rs

Facebook komentari: