ERP 2024

VMware kupio kompaniju Pivotal

VMware je objavio da je upravo završena akvizicija kompanije Pivotal Software, koja u svom vlasništvu ima cloud-native platformu. Vrednost kupovine je 2.7 milijardi dolara. Kao deo akvizicije dogovoreno je da će Pivotal od sada biti inkorporiran u VMware, a kreiraće se i nova poslovna jedinica, Modern Application Busines Unit, koja će biti odgovorna za ponudu cloud-native aplikacija u okviru VMware-a.

PCPress.rs Image

Novu diviziju će predvoditi izvršni potpredsednik  Rej O’Farel, a sačinjavaće je kombinovani timovi iz Pivotal-a i VMware-a. Istovremeno, naglašeno je i da će akvizicija Pivotal-a imati veoma važnu ulogu u Vmware Tanzu portfoliju aplikacija.

VMware je izgleda krenuo agresivno kada su akvizicije kompanija u pitanju, jer je nedavno preuzeo kompaniju Carbon Black, koja se bavi sajber bezbednošću, a cena je bila 2.1 milijarda dolara. To sve ukazuje da VMware-u dobro ide na poslovnom planu. U novembru prošle godine objavili su zvanične informacije za treći kvartal 2019. godine gde se može videti da im je prihod u tom periodu bio 621 milion dolara (što je povećanje od 12 odsto u odnosu na isti period 2018. godine. Takođe, u istom periodu prihod od hibridnih cloud pretplata i SaaS servisa bio je 13 odsto od ukupnog prihoda.

Pročitajte i:  Uzbudljiva Xiaomi ponuda za sve ljubitelje tehnologije

Izvor: ZDNet

Facebook komentari: