Salesforce Platform: Brži razvoj poslovnih aplikacija uz znatno manje troškove

Govoreći o posledicama pandemije, Brian Moynihan, izvršni direktor Bank of America, osvrnuo se na ogroman značaj razvoja tehnologije i načina na koji ona transformiše tradicionalne industrije. Njegova sad već čuvena izjava iz 2021. godine glasi: „Mi smo tehnološka kompanija, formirana oko bankarskih usluga. Imamo 40 miliona aktivnih korisnika usluga digitalnog bankarstva i godišnje uložimo oko 3,5 milijarde dolara u implementaciju novih kodova. Tehnologija pokreće nove proizvode i usluge”

PCPress.rs Image

To je suština digitalne revolucije. U budućnosti, svaka kompanija koja želi da bude uspešna moraće da postane tech kompanija, da razmišlja o rešavanju poslovnih izazova kroz kreiranje digitalnih rešenja. Taj korak je neophodan kako bi se odgovorilo na rastuće želje, očekivanja i potrebe kupaca. Jednostavan način da se to postigne je kreiranje Web aplikacija i usluga prilagođenih korisnicima koje omogućavaju visokokvalitetne usluge i podršku.

Ključno pitanje je kako kreirati aplikacije i digitalna rešenja na što brži i jednostavniji način?

Zašto se kompanije sve češće opredeljuju za PaaS?

U prošlosti, kompanije su razvijale sopstvene aplikacije i taj proces rada zahtevao je ozbiljna ulaganja u zapošljavanje internih IT timova, servere, softvere, sigurnosne protokole, održavanje hardvera i sl. Sve u svemu, ovaj pristup bio je izuzetno skup, vremenski zahtevan i neisplativ, jer bi aplikacije brzo zastarevale, čak i pre nego što se nađu na tržištu. Zato su kompanije počele da traže rešenja koja će ubrzati proces i učiniti kreiranje aplikacija koje su im potrebne jeftinijim i lakšim.

PaaS je upravo takvo rešenje. Najprostije rečeno, Platform-as-a-Service pomaže i kompanijama i developerima da se fokusiraju na pravljenje odličnih aplikacija, i to bez brige o infrastrukturi i operativnim sistemima.

Pročitajte i:  Salesforce kao holističko biznis rešenje

PCPress.rs Image

U PaaS rešenjima kao što je Salesforce Platform, svi razvojni alati, serveri i programska okruženja smešteni su na „oblaku”, zbog čega su lako dostupni. Dodatno, Salesforce servisi se redovno ažuriraju (tri puta godišnje) kako bi pratili sve tehnološke promene. U ovakvom sistemu aplikacije se razvijaju znatno brže i jeftinije, bez rizika od kašnjenja ili neefikasnosti izazvanih infrastrukturnim problemima. Jednostavno rečeno, Salesforce Platform omogućava programerima da se koncentrišu na ono što najbolje rade, tako da mogu brže da proizvedu rešenja koja će koristiti milioni korisnika.

Šest ključnih prednosti Salesforce platforme

Brzina razvoja aplikacija i drugih digitalnih rešenja. Vaš IT sektor i developeri više ne moraju da troše vreme na operativne zadatke, kao što su održavanje hardvera i softvera. PaaS rešenja dodatno olakšavaju posao developerima, jer nude veliki broj alata, predefinisanih šablona i biblioteka koji ubrzavaju početak i sam proces rada. Salesforce Platform nudi čak i drag-and-drop rešenja za kreiranje aplikacija bez znanja kodiranja.

Cena je znatno niža u odnosu na tradicionalni model. Sva potrebna infrastruktura već je dostupna na cloud-u i spremna za korišćenje. Niža cena znači da digitalna rešenja mogu da se kreiraju i ažuriraju brže i češće, tako da se odgovori na nove izazove na tržištu. Uz to, kompanija smanjuje troškove jer se platforma sama ažurira, tako da nema potrebe za zapošljavanjem većih internih IT timova za održavanje infrastrukture.

Skaliranje. Dizajniranje aplikacija i digitalnih rešenja za milione smart uređaja stvara potencijalne izazove u pogledu skalabilnosti i bezbednosti. Uz PaaS rešenje, prilagođavanje različitim uređajima i sistemima je znatno olakšano.

Pročitajte i:  Salesforce odabrao London za svoj prvi centar za AI

Jednostavna integracija s postojećim sistemima. Jedno od najčešćih pitanja koje čujemo je „Možemo li da koristimo ovu platformu ako već koristimo drugo rešenje?” Da, možete. Aplikacije kreirane na Salesforce platformi mogu da prime podatke iz postojećih sistema koje kompanija već koristi, kao što su SAP, Oracle i Microsoft.

Povećana produktivnost. Korišćenjem platforme, kompanije mogu da se posvete svom najbitnijem zadatku, a to je kreiranje rešenja koja unapređuju korisničko iskustvo. Dakle, PaaS sistemi pomažu da se smanji količina operativnih tehničkih procesa i da se korisnik i njegove potrebe stave u centar interesovanja.

Informacije u realnom vremenu. Aplikacije kreirane na platformi dostavljaju podatke u realnom vremenu i na taj način omogućavaju zaposlenima i menadžerima da donose bolje poslovne odluke.

Zamislite rešenje za bilo koji poslovni izazov. I onda ga kreirate na Salesforce platformi

PCPress.rs Image

Salesforce platforma je potpuno prilagodljiva i omogućava kreiranje digitalnih rešenja i aplikacija za sve industrije i jedinstvene potrebe organizacije. Lista globalnih brendova koji koriste Salesforce platformu uključuje farmaceutske kompanije, banke, marketinške i konsultantske firme, globalne svetske medije, ali i ekološke organizacije, robne kuće i mnoge druge. U zavisnosti od potreba korisnika, Salesforce platforma može se koristiti za ad hoc rešenja – za prevazilaženje neke trenutne krize, ali i za kreiranje kompletnih digitalnih iskustava koja pokrivaju sve kanale komunikacije, od sajta i mobilnih aplikacija do self-service portala i korisničke podrške. Platform-as-a-Service pokreće novu eru masovnih inovacija i poslovne agilnosti, jer nudi neophodnu brzinu u izazovnim trenucima. Njegova najveća vrednost je što dozvoljava kompanijama i timovima da se vrate najbitnijem segmentu poslovanja i fokusiraju na zadovoljstvo korisnika.

Mogu li se ovakve aplikacije kreirati i u Srbiji?

Da, naravno, jer Salesforce platforma ne poznaje geografska ograničenja. Kameleon Solutions je prvi sertifikovani Salesforce partner u Srbiji, tim sastavljen od pouzdanih i licenciranih Salesforce konsultanata s višegodišnjim iskustvom i više desetina projekata iza sebe, kako lokalnih tako i globalnih.

Pročitajte i:  Salesforce pregovara o kupovini kompanije Informatica

PCPress.rs Image

Ono u čemu vam Kameleon Solutions tim može pomoći jeste da proširite svoje CRM rešenje pomoću ugrađenih aplikacija ili kreirate personalizovane aplikacije uz pomoć platforme. AppExchange je Salesforce-ov pandan Android Play prodavnici, gde možete pronaći svetski poznatu aplikaciju za bilo koji poslovni proces koji možete osmisliti i koju možete instalirati besplatno. A ukoliko je vaš biznis model zaista jedinstven na svetu, zajedno ćemo napraviti aplikaciju koja će odgovarati vašem načinu poslovanja.

Ključne tačke

  • Šta je PaaS? Platform-as-a-Service je rešenje bazirano na cloud-u, a omogućava poslovnim korisnicima da brzo, lako i uz niže troškove naprave aplikacije koje su prilagođene njihovim potrebama.
  • Kako funkcioniše PaaS? U slučaju Salesforce platforme funkcioniše tako što obezbeđuje svu potrebnu tehnologiju za razvoj i hostovanje aplikacija i digitalnih rešenja, bez potrebe za složenom inhouse infrastrukturom i operativnim sistemima.
  • Koje su prednosti PaaS-a? Brži razvoj aplikacija, smanjeni troškovi kreiranja aplikacija, smanjeni operativni troškovi poslovanja, olakšana skalabilnost, redovno ažuriranje platforme, ažuriranje podataka u realnom vremenu, mogućnost integracije s postojećim rešenjima…
  • Zašto je sada vreme da izaberete PaaS? PaaS je budućnost poslovanja, jer obezbeđuje brže prilagođavanje tržištu, brže rešavanje poslovnih izazova i agilnost organizacije kreiranjem pouzdanih, sigurnijih i boljih softverskih rešenja za velike i male organizacije.
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,