Salesforce kao holističko biznis rešenje

Salesforce je CRM platforma broj jedan u svetu – i to već deset godina zaredom. To je sveobuhvatno poslovno rešenje zasnovano na oblaku koje pruža alate za unapređenje odnosa s kupcima i automatizaciju poslovnih procesa.

PCPress.rs Image

Uz pomoć ovih alata kompanije mogu dobro da upoznaju svoje korisnike, da razumeju njihove jedinstvene i specifične potrebe i u skladu s tim ponude bolja, personalizovana korisnička iskustva. Najveća prednost Salesforce rešenja je prilagodljivost svakoj industriji i vrsti poslovanja, kao i veličini kompanije, što ga čini izuzetno moćnim alatom za unapređenje prodaje, marketinga i korisničke podrške.

Salesforce je one-stop shop u svetu poslovnih rešenja

Hajde da vidimo na koji način Salesforce transformiše kompanije u efikasnije, uspešnije organizacije koje stavljaju korisnike u centar interesovanja. U daljem tekstu predstavićemo ključne karakteristike Salesforce-a, njegove prednosti i načine primene u stvarnom svetu.

Osnova Salesforce-a je CRM, odnosno menadžment odnosa s klijentima. Cilj je jednostavan – unaprediti međusobne odnose i razumevanje kako bi se ostvario bolji poslovni rezultat, s jedne strane, a zadržao zadovoljan klijent, s druge strane. Primenom CRM rešenja i uvidom u jedinstvene korisničke profile kupca, kompanija može svakom korisniku da priđe s personalizovanom porukom ili ponudom, kao i da identifikuje specifične prilike za prodaju. Ovakav pristup u prodaji stavlja korisnikove potrebe u centar interesovanja, te se s njim gradi odnos koji postaje više od proste novčane transakcije. Samo na taj način možemo da dobijemo dugoročno zadovoljnog i srećnog kupca. Zapamtite, danas je u toku bespoštedna (uglavnom digitalna) bitka za korisnike, u kojoj je korisničko iskustvo novo bojno polje.

Na tržištu postoje mnoga jednostavna CRM rešenja. A ipak, Salesforce je već deset godina zaredom
globano neprikosnoven.

PCPress.rs Image

Zašto je Salesforce CRM broj jedan u svetu?

Već smo pomenuli da Salesforce predstavlja holističko cloud-based rešenje za prodaju, korisničku podršku i marketing, koje vam pomaže da izgradite bolje odnose s kupcima. Sada ćemo videti koje su dodatne prednosti koje ovo rešenje pruža.

Krenimo od lakoće upotrebe. Za korišćenje Salesforce-a vam nije potrebna IT obuka ili napredno tehničko znanje da biste mogli svakodnevno da uživate u njegovim prednostima. Kada govorimo o implementaciji rešenja, ona je brža u odnosu na tradicionalne sisteme koji zahtevaju instalaciju i održavanje na računarima. Ono što uvek posebno ističemo jeste moć integracije – Salesforce može da se integriše s programima ili sistemima koje vaša kompanija već koristi. Takođe, ukoliko vam je je potrebno neko posebno rešenje baš po meri vašeg poslovanja, Salesforce platforma je potpuno prilagodljiva i omogućava kreiranje aplikacija za sve industrije i jedinstvene potrebe organizacije. Što se dostupnosti tiče, CRM cloud rešenja, kao što je Salesforce, omogućavaju da svaki korisnik ima sve kritične informacije ispred sebe, u svakom trenutku. Onog trenutka kad se novi podaci unesu u sistem, oni postaju dostupni svima kojima su potrebni, bilo da su to menadžeri timova, kolege iz drugih odeljenja, radnici u maloprodaji, serviseri ili bilo ko drugi koga vi odaberete i date mu pristup. Ovo znatno olakšava analitiku, kvalitet saradnje među timova i doprinosi boljem planiranju narednih koraka.

PCPress.rs Image

Kada govorimo o bezbednosti podataka, ističemo da su današnja cloud rešenja, kao što je Salesforce, verovatno jedno od najbezbednijih mesta za čuvanje podataka vaše kompanije, jer poseduju znatno viši nivo zaštite od standardnih kompanijskih internih rešenja i sistema. Bitno je pomenuti i to da, uz Salesforce, kompanije lako mogu da skaliraju svoje poslovanje. Njegova arhitektura zasnovana na oblaku omogućava organizacijama da se brzo prilagode promenama na tržištu i podstaknu svoj rast bez tradicionalnih infrastrukturnih ograničenja, bilo da se radi o malim firmama ili korporacijama, B2B ili B2C prodaji. Na kraju, ne zaboravimo i to da Salesforce koristi moć veštačke inteligencije (AI) i prediktivne analitike, čime omogućava preduzećima da predvide potrebe kupaca, identifikuju trendove i personalizuju interakcije u velikom obimu. Upotrebom veštačke inteligencije organizacije mogu da optimizuju prodajne procese, poboljšaju marketinške kampanje i isporuče proaktivnu korisničku uslugu, čime stiču konkurentsku prednost na svojim tržištima.

Pročitajte i:  eLikvidatura: Vaša kombinacija za SEF

Kako smo uštedeli stotine hiljada dolara građevinskoj kompaniji iz Australije?

Vrhunska prilagodljivost Salesforce rešenja najbolje se vidi na primeru iz prakse. U nastavku, predstavićemo vam konkretne rezultate i unapređenja koja smo postigli za australijsku kompaniju Westkon s kojom sarađujemo još od 2019. godine.

Za početak, ističemo da su sva rešenja koja smo unapredili ili izgradili za Westkon krojena i pravljena po meri klijenta. Iako Salesforce kao platforma nudi širok spektar odličnih gotovih rešenja, zbog specifičnih zahteva građevinske industrije i načina na koji klijent organizuje svoje poslovanje i proizvodnju, odlučili smo se za to da sve module, funkcionalnosti i rešenja sami razvijamo. Naravno, ovakva prilagođavanja mogu se sprovesti za bilo koju industriju – na bilo kom tržištu.

PCPress.rs Image

Westkon projekat predstavlja jedinstven primer implementacije Salesforce-a. Ona je klijentu omogućila da svi procesi unutar kompanije budu delom ili u potpunosti podržani različitim Salesforce alatima, tako da je celokupno poslovanje integrisano u jednu krovnu platformu. Westkon je odličan primer kako Salesforce može pozitivno uticati na celo poslovanje, nudeći sveobuhvatno rešenje koje služi svim sektorima unutar organizacije.

Pročitajte i:  Extreme Real Estate CRM:Rešenje za prodaju nekretnina

A evo i rezultata

Uštedeli smo stotine hiljada dolara nakon implementacije modula za evidenciju radnih sati i prisutnosti na radnom mestu. Dodatno, produktivnost je porasla za čak 20%. Zajedno s modulima za planiranje i upravljanje proizvodnjom, ova rešenja su obezbedila preciznije planiranje rada i resursa, veću efikasnost i smanjenje troškova. Postigli smo smanjenje od 50% u doradama proizvoda kroz primenu rigoroznog sistema kontrole kvaliteta koji se svakodnevno prati, što je rezultiralo i značajnim finansijskim uštedama. Zahvaljujući ovim inovacijama, povećali smo zadovoljstvo klijenata i – u poslednjih 12 meseci – sveli broj primedbi kupaca na 0. Eliminisali smo svako potencijalno gubljenje vremena i novca optimizacijom kritičnog aspekta poslovanja – sistema za transport i isporuku proizvoda. Ova sveobuhvatna transformacija je svela mogućnost greške na nulu, poboljšala efikasnost procesa i smanjila vreme obrade zahteva za isporuku kupaca.

Kada govorimo o bezbednosti podataka, ističemo da su današnja cloud rešenja, kao što je Salesforce, verovatno jedno od najbezbednijih mesta za čuvanje podataka vaše kompanije, jer poseduju znatno viši nivo zaštite od standardnih kompanijskih internih rešenja i sistema

Ostvarili smo značajne uštede vremena razvojem novog rešenja za generisanje preciznih izveštaja, a uvođenjem automatskog sistema evidencije radnog vremena klijentu smo uštedeli dva cela radna dana unosa podataka. Kao posebno važan projekat ističemo razvoj rešenja za izveštavanje o dobicima i gubicima (P&L), čime smo ovaj fundamentalni aspekt poslovanja automatizovali. Zanimljivo je što smo u ovom slučaju integrisali klijentovo postojeće rešenje za generisanje dokumenata s našim novim sistemom, stvarajući jedinstven, besprekorno povezan i efikasan sistem.

Pročitajte i:  Calculus: Ove godine proslavljamo 20 godina rada!

Da li je Salesforce dobar izbor za vašu kompaniju?

Najkraći odgovor bi bio da jeste, jer je potpuno prilagodljiv različitim industrijama, tržištima i veličinama kompanija. Čak i tamo gde gotova rešenja ne postoje, uvek se mogu napraviti rešenja po meri.

PCPress.rs Image

Sa centralom u Beogradu i kancelarijama u Novom Sadu (Srbija), Zagrebu (Hrvatska), Skoplju (S. Makedonija), Lagosu (Nigerija) i Amanu (Jordan), kompanija Kameleon Solutions sarađuje sa klijentima iz celog sveta, sa posebnim fokusom na tržišta EMEA, SAD i Kanade. Jedan smo od najnagrađivanijih Salesforce partnera za implementaciju u Jadranskom regionu, a uz to smo partneri za CEE region, Podsaharsku Afriku, Maltu i Bliski istok. Do sada smo implementirali desetine Sales­force projekata za kompanije različitih veličina i iz različitih industrija, iz regiona i sveta, što znači da smo vrlo stručni i kvalifikovani da vam predložimo najbolje moguće rešenje u skladu sa specifičnim potrebama vaše kompanije i industrije.

Korisna adresa: kameleonsolutions.com

Autor: Una Kostandinović, marketing menadžer, Kameleon Solutions

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *